Clicky


Duitse politie haalt 'waaghalzen' Nederlands transportbedrijf van de weg

Duitse politie haalt 'waaghalzen' Nederlands transportbedrijf van de weg
19-06-2015 13:26 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FULDA (D) - Een vrachtwagencombinatie van een Nederlands transportbedrijf is door de Duitse politie van de weg gehaald. Op de A7 tussen Homberg/Efze en Bad Hersfeld-West werd de vrachtwagen, geladen met twee grote tractoren, aangehouden. Volgens de Duitse politie waren de bovenbouw van de vrachtwagen en de aanhanger niet ontworpen voor een dergelijke grote belasting; het zou eigenlijk een autotransporter zijn.

Maar ook onjuiste laswerkzaamheden, waardoor de vrachtwagen volledig zou kunnen breken, baarde de politie zorgen.  "De vrachtwagen bevond zich technisch in bedenkelijke toestand", aldus de politie, die het een 'waaghalzerige constructie' noemde.



Omdat de tractor niet goed kon worden vastgezet op de autotransporter, had de verlader daar zelf een geïmproviseerde constructie voor bedacht. Volgens de politie had deze elk moment kunnen breken en zouden andere weggebruikers ernstig gevaar hebben gelopen.

De spanbanden die gebruikt waren om de tractoren vast te zetten, waren allemaal beschadigd en konden de lading niet op hun plaats houden bij plotselinge remmen van de vrachtwagen, of als de combinatie plotseling zou moeten uitwijken.

De Duitse politie was onverbiddelijk: de tractoren moesten van de wagen af, deze werden door een dieplader en een vrachtwagensleepdienst terug naar Nederland vervoerd, evenals de vrachtwagen zelf. De combinatie mag zich niet weer op deze manier op de Duitse wegen vertonen.



©Foto's: Politie