Transport Online - Bonus Huges: NS wil geld terug, D66 eist opheldering van minister

Bonus Huges: NS wil geld terug, D66 eist opheldering van minister

Bonus Huges: NS wil geld terug, D66 eist opheldering van minister
19-06-2015 10:10 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - De NS wil geld terug van voormalig topman Timo Huges. Dat heeft een woordvoerder vanochtend laten weten. Het gaat om het bedrag dat Huges in maart van dit jaar kreeg als variabele beloning voor zijn prestaties in 2014.

,,We vinden dat Huges nu geen aanspraak meer kan maken op deze beloning'', aldus de zegsman. Huges moest begin deze maand weg bij de NS wegens onregelmatigheden bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg.

D66: opheldering minister over bonus

Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) roept minister Dijsselbloem naar de Tweede Kamer om opheldering over de bonus die Huges zou krijgen. Van Veldhoven: "De NS heeft de wet overtreden, misbruik gemaakt van de monopoliepositie en mogelijk fraude gepleegd. Huges draagt daar als topman mede verantwoordelijkheid voor. De minister heeft toegezegd dat hij geen enkele bonus zou krijgen."

"Nu blijkt dat de NS-bestuurder misschien toch nog een bonus krijgt van tienduizenden euro's. D66 verwacht van minister Dijsselbloem dat hij zijn belofte nakomt en roept de minister naar de Kamer voor opheldering."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions