Clicky


KLM in de rechtszaal om inkrimping Martinair

KLM in de rechtszaal om inkrimping Martinair
18-06-2015 18:57 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De ondernemingsraad (or) van Martinair heeft donderdag geprobeerd de rechter te overtuigen dat KLM de aangekondigde reorganisatie bij zijn vrachtdochter moet heroverwegen. De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam doet over zes weken uitspraak.

Bij Martinair wordt drastisch gesaneerd. Dit jaar en in de loop van volgend jaar wordt de vloot in stappen teruggebracht van tien naar vier toestellen. Voor meer dan honderd piloten dreigt gedwongen ontslag. In totaal verdwijnen bij het bedrijf 330 banen, werd in maart bekend.

Volgens de or leiden de plannen tot een 'sterfhuisconstructie'. De or zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de directie van Martinair niet wil ingaan op zijn alternatieve plan waarbij een vloot van zes vliegtuigen behouden blijft. Dit zou veel werkgelegenheid kunnen behouden.

Volgende week moet de luchtvaartmaatschappij weer naar de rechtszaal vanwege de inkrimping bij Martinair. Een groep vrachtpiloten die hun baan dreigen te verliezen, wil via de rechter een overstap naar moederbedrijf KLM-Air France afdwingen. Die andere zaak dient dinsdag bij de rechtbank Amsterdam.  (Novum)