Clicky

 
Transport Online - Hinder scheepvaart vanwege groot onderhoud Koopvaardersschutsluis

Hinder scheepvaart vanwege groot onderhoud Koopvaardersschutsluis

Hinder scheepvaart vanwege groot onderhoud Koopvaardersschutsluis
18-06-2015 16:57 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HELDER - De provincie Noord-Holland voert tot en met december groot onderhoud uit aan de Koopvaardersschutsluis in Den Helder. De sluis blijft tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk in gebruik. De scheepvaart dient wel rekening te houden met beperkte hinder zoals aangepaste vaarsnelheid, kortdurend oponthoud en korte stremmingen.

Vanwege een deurenwissel is de Koopvaardersschutsluis gestremd op 29 en 30 juni.

Groot onderhoud

De werkzaamheden aan de Koopvaardersschutsluis bestaan uit het vervangen van de elektrotechnische installaties inclusief de bediening van de Burgemeester Visserbrug op afstand, groot onderhoud aan de sluisdeuren, het repareren en conserveren van de kolk en fuikwanden.

Stremming sluis

De scheepvaart dient vanwege het wisselen van sluisdeuren rekening te houden met een stremming van de sluis van maandagochtend 29 juni vijf uur tot en met dinsdagavond 30 juni negen uur.

Vanaf september langdurig hinder

Daarnaast ondervindt de scheepvaart vanaf september langduriger hinder. Deze hinder bestaat uit een tweedaagse stremming voor opnieuw een wissel van sluisdeuren, gevolgd door reparaties aan de kolkwanden en het vervangen van het besturingssysteem.

Het overgrote deel van de reparatiewerkzaamheden wordt tussen de scheepvaart door verricht. De aard en omvang van deze hinder wordt binnenkort aangekondigd.

Alternatieve vaarroutes

Pleziervaart en kleine beroepsvaart tot 35 meter kan tijdens de stremmingen gebruik maken van de Zeedoksluis in Den Helder. Deze sluis wordt tijdens de komende stremming langer bediend van zes uur 's ochtends tot elf uur 's avonds.

Voor grotere schepen (max CEMT IV, 86x9,5 meter) is de route via het Noordhollandsch Kanaal en de Zaan beschikbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden