Clicky


UPS breidt Europese distributiecampus uit met nieuwe healthcare faciliteit

UPS breidt Europese distributiecampus uit met nieuwe healthcare faciliteit
18-06-2015 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Vandaag kondigt UPS® (NYSE: UPS) de bouw aan van een nieuw healthcare distributiecentrum in Roermond, waarmee het bedrijf tegemoet kan komen aan de groeiende vraag van bedrijven op het gebied van gezondheidszorg en life sciences. De nieuwe faciliteit heeft een oppervlakte van bijna 28.000 vierkante meter en biedt plaats aan 41.000 pallets. Deze aankondiging komt een maand nadat UPS een air freight forwarding faciliteit, speciaal ingericht voor de gezondheidszorg, heeft geopend op Amsterdam Airport Schiphol.

De nieuwe healthcare faciliteit in Roermond, die naar verwachting in januari 2016 wordt opgeleverd, maakt onderdeel uit van het strategische groeiplan van UPS in Europa. Vanwege de nabijheid van de Europese air hub van UPS op de luchthaven van Keulen/Bonn (Duitsland) zijn korte transittijden mogelijk naar wereldwijde bestemmingen, zoals next-day en two-day delivery. De faciliteit creëert 200 nieuwe banen als deze volledig operationeel is.

“Deze derde healthcare faciliteit in het hart van logistieke hotspot Limburg betekent een aanzienlijke versterking van de mogelijkheden van de Europese distributiecampus van UPS”, aldus Harld Peters, President, UPS West Europe.

“Verladers kunnen hierdoor voldoen aan internationale kwaliteitsstandaarden voor de gezondheidszorg en een brede klantenkring bedienen. Zowel direct vanuit het wereldwijde UPS express netwerk, dan wel via de UPS satellite healthcare faciliteiten in andere Europese landen, zoals Spanje, Italië, Polen en Hongarije.”

Tijdens de officiële eerste steenlegging vanmiddag hebben burgemeester Donders-De Leest van Roermond en de heer Beurskens, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Limburg, hun dankbaarheid uitgesproken voor het feit dat UPS blijft investeren in deze regio. “Onze stad is zeer blij met de uitbreiding van de UPS-campus in Roermond”, aldus burgemeester Donders-De Leest.

“Dit onderstreept dat Roermond de perfecte locatie is voor de centrale logistieke hub van UPS in West-Europa. Bovendien draagt de uitbreiding van UPS bij aan de groei van werkgelegenheid en een sterkere economische positie van Roermond en de regio Midden-Limburg.”

De nieuwe faciliteit voldoet aan de Europese Good Distribution Practice (GDP) regelgeving en heeft een licentie ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De volgende diensten zijn er mogelijk: voorraadbeheer, temperatuurgevoelige opslag en kwaliteitsborgingsservices. Bovendien is er een directe wegverbinding naar de Europese air hub van UPS op de luchthaven van Keulen/Bonn (Duitsland). De komst van de nieuwe faciliteit betekent ook een verdere verbreding van het wereldwijde healthcare distributienetwerk van UPS, dat op dit moment 50 locaties omvat in Europa, Asia-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika.

Met zijn brede portfolio van gespecialiseerde freight en small package services voegt UPS waarde toe aan bedrijven op het gebied van gezondheidszorg en life sciences. Het netwerk van UPS voor de gezondheidszorg biedt continue monitoring en beveiliging, kitting en labeling maar ook order management en debiteurenbeheer. Deze diensten zijn overal ter wereld toegankelijk via een internationaal IT order management platform.

UPS helpt bedrijven in de gezondheidszorg te voldoen aan de strenge en vaak complexe regelgeving, biedt flexibiliteit in een dynamische zakelijke omgeving en betrouwbare services aan een groeiend wereldwijd klantenbestand.