Clicky


Vrachtwagenchauffeur negeert naderende trein: zes gewonden

Vrachtwagenchauffeur negeert naderende trein: zes gewonden [+foto's]
18-06-2015 16:50 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GIESSEN (D) - Op een spoorwegovergang in het Duitse Giessen vond vanmiddag een aanrijding plaats tussen een trein en een vrachtwagen. Daarbij raakten twee mensen zwaargewond en vier personen lichtgewond.

De Spaanse vrachtwagenchauffeur zou het rode licht en de al half gesloten slagboom bij de spoorwegovergang genegeerd hebben. De bestuurder van de trein van Hessischen Landesbahn (HLB) zag het gebeuren en begon met een noodstop, maar kon niet meer voorkomen dat de trein en de vrachtwagen met elkaar botsten.



De vrachtwagenchauffeur en zijn passagier raakten bekneld in de cabine en bleken ernstig gewond te zijn geraakt door de klap. Ze zijn door de brandweer uit de vrachtwagen gehaald en naar een ziekenhuis overgebracht.



In de trein zaten 38 passagiers. De machinist raakte door het ongeval in shock en vier passagiers waren lichtgewond, maar zij konden op de plaats van het ongeval behandeld worden door ambulancepersoneel. Alle reizigers werden vervolgens met bussen verder vervoerd naar hun plaats van bestemming: Grünberg.



De cabine van de vrachtwagen raakte door de aanrijding met de trein volledig vernield. De HLB schat dat de schade aan de trein zo'n driehonderdduizend euro bedraagt.

©Foto's: Politie