Clicky


Eis van 3 jaar in Valkenburgse zedenzaak

Eis van 3 jaar in Valkenburgse zedenzaak
18-06-2015 16:10 | Binnenland | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag drie jaar cel geëist waarvan een halfjaar voorwaardelijk tegen de 32-jarige verdachte Armin A. in de Valkenburgse zedenzaak. Volgens het OM heeft A. een zestienjarig meisje aangezet tot prostitutie en haar onttrokken aan het ouderlijk gezag.

Het meisje moest eind vorig jaar in tien dagen tijd zeker zestig klanten afwerken in hotels in Valkenburg. Volgens het OM had A. de kamers gehuurd en onderhandelde hij met klanten, ook over zonder condoom vrijen. Het meisje deed wat hij van haar wilde, omdat ze smoorverliefd op hem was, blijkt uit haar verklaringen. ,,Ze had alles voor hem over, liet zich uitschelden voor kankerhoer en schofferen, maar wilde hem niet kwijtraken'', aldus het OM.

Het was volgens het OM een komen en gaan van klanten. "De ene klant die de andere aflost, bij een meisje van 16'', aldus het OM.

Volgens het meisje heeft ze zeker 3000 euro verdiend met de prostitutie. Dat geld heeft ze aan A. afgegeven. Die ging ermee naar het casino en vergokte het.

A. heeft een strafblad en zat al eerder vast wegens het mishandelen van een levensgezel. Ook waren er veroordelingen voor diefstal en diefstal met geweld. Volgens A. kwam dat omdat hij met de verkeerde vrienden omging.

Het meisje wordt momenteel psychisch behandeld in een kliniek, onder meer gespecialiseerd in slachtoffers van loverboys, aldus advocaat Nino Pennino van de ouders van het kind. Pennino eist een bedrag van 12.500 euro aan smartengeld plus een vergoeding voor materiele kosten. (Novum)