Clicky


DAF schroeft productie wederom op: veel vraag naar Euro 6

DAF schroeft productie wederom op: veel vraag naar Euro 6
18-06-2015 11:55 | Daf | auteur Tine van Knijff- van Hijum

EINDHOVEN – Het economisch herstel in Europa zet door én vervoerders zijn erg enthousiast over het Euro 6-programma van DAF. Dat zijn volgens woordvoerder Rob Appels de redenen voor wederom een verhoging van de productie van vrachtwagens.

“Op 20 april hebben we de productie opgeschroefd naar 156 trucks per dag, per 1 juni gingen we naar 174 en per 1 september verhogen we de productie naar 200 trucks per dag”, bevestigt Appels. In Eindhoven worden vanaf 1 september 182 CF- en XF-trucks geproduceerd, in de Britse vestiging Leyland rollen vanaf 1 september dagelijks achttien trucks van de band.

Vierhonderd extra werknemers

Voor de eerste twee productieverhogingen werden al vierhonderd nieuwe werknemers aangenomen. “Nu hebben we er nog eens vierhonderd extra nodig”, aldus de woordvoerder.  “Deze worden verdeeld over onze vestigingen in Eindhoven en Westerlo in België, daar worden de assen en cabines geproduceerd.”

Zuinige Euro 6

De populariteit van het Euro 6-programma van DAF onder vervoerders verklaart zich vooral doordat DAF er wederom in geslaagd is een zuinig programma te presenteren, aldus de woordvoerder.

“Vervoerders zoeken nu eenmaal altijd naar manieren om het brandstofverbruik terug te dringen. Ze zijn daarom erg enthousiast over Euro 6”, verklaart Appels.

Positieve impuls marktaandeel

“Het economisch herstel in Europa zet door”, aldus president-directeur Harrie Schippers. “Dat vertaalt zich in alle landen in een hogere vraag naar vrachtwagens. Naast een aantrekkende markt wordt de hogere orderontvangst vooral ook gedreven door de enthousiaste reacties van klanten op ons Euro 6-programma", bevestigt Schippers. 

"Dat geeft ook het marktaandeel een positieve impuls. In het eerste kwartaal realiseerden wij in Europa (28+2) een marktaandeel van 15,2%, tegenover 13,8% over heel 2014.”

Metaalstaking

De stakingen in de metaalsector zijn aan de vrachtwagenbouwer in Eindhoven niet voorbij gegaan. “Op de twee stakingsdagen die we gehad hebben, hebben we op ongeveer vijftig procent gedraaid”, aldus Appels. “We hebben geprobeerd nog zoveel mogelijk klanten te bedienen.”

Morgen wordt er opnieuw gestaakt, maar ditmaal gaat de werkonderbreking aan DAF in Eindhoven voorbij.