Clicky

 C van Heezik (SSU) maakt meer gebruik van het spoor

C van Heezik (SSU) maakt meer gebruik van het spoor
18-06-2015 09:24 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

UTRECHT - De divisie Sheeting Service Utrecht (SSU), onderdeel van de C. van Heezik Groep, heeft de eigen spooraansluiting in juni weer actief in gebruik genomen nadat deze een aantal jaar niet gebruikt is. SSU is de vestiging welke zich specialiseert in het snijden van rollen en de warehousing verzorgt voor onder andere gesneden paperboard en levensmiddelen.

Met het gebruik van drie machines worden er per jaar 50.000 ton vellen gesneden en ruim 150.000 ton als rollen getransporteerd door de transportvestiging C. van Heezik Maarsen B.V.

De wagons komen vanuit Frövi in Zweden en worden via het spoor naar de Lage Weide in Utrecht getransporteerd. Bjorn van der Jagt is dit jaar begonnen als vestigingsmanager van de SSU en geeft aan dat de laatste jaren er enkel per vrachtwagen rollen en voorgesneden paperboard op pallets vanuit Frövi bij ons werden aangeleverd, maar door onder andere toename van de productie en het oog op milieuvriendelijkheid is de aanlevering verschoven van wegtransport naar transport via het spoor.

De aangeleverde wagons hebben ieder een laadvermogen van ongeveer 60.000 kilogram waarbij een vrachtwagen een laadvermogen heeft van circa 25.000 kg.

"Wij hebben op ons terrein tevens de mogelijkheid om zowel binnen als buiten de wagons te lossen met onze heftrucks. In onze loods is hoogte van de vloer gelijk aan de vloer van de wagon. Tijdens slecht weer kan het lossen van de wagons dan ook gewoon doorgaan.", aldus Bjorn van der Jagt.

"Op dit moment hebben wij iedere week op de dinsdag en de vrijdag aanlevering van wagons. Er worden op dit moment om en nabij de vier wagons per keer aangeleverd. Dit aantal wordt de komende maanden verhoogt en scheelt behoorlijk veel wegvervoer. Op ons terrein kunnen we acht wagons plaatsen en nog eens drie wagons op het doodlopend spoor voor ons terrein. Aangezien er 500 meter vanaf ons terrein op de Lage Weide een wisselspoor van vier sporen aanwezig is, is er een mogelijkheid om daar meerdere wagons te plaatsen en deze door middel van rangeren om te wisselen met de lege wagons."

Naast deze wekelijkse aangeleverde wagons komen er ook nog steeds rollen en voorgesneden paperboard op pallets vanuit Frövi met vrachtwagens bij ons binnen. Dit betreft dan meestal spoedvrachten welke op korte termijn gesneden danwel uitgeleverd moeten worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats