Clicky


Volvo Trucks introduceert Positioning+ voor tijdkritische transporten

Volvo Trucks introduceert Positioning+ voor tijdkritische transporten
18-06-2015 09:18 | Volvo | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BEESD - Met Positioning+, een nieuwe service van Volvo Trucks, kan de locatie van een vrachtwagen in real-time worden gecontroleerd. De service is met name handig voor klanten met tijdkritische transporten of goederen met een hoge waarde.

Op tijd arriveren is belangrijk voor alle transportactiviteiten, maar voor tijdkritische transporten kan het een cruciale factor zijn om te voldoen aan een transportovereenkomst. Met Positioning+, de nieuwe plaatsbepalingsservice van Volvo Trucks, kan de geografische locatie van de vrachtwagen van minuut tot minuut worden gecontroleerd. Zo kan worden voldaan aan de noodzakelijke vereisten voor een efficiëntere logistiek.



Timing is alles

“Een goed voorbeeld is de betonindustrie. Timing is alles, tot de minuut waarop de truck de lading beton echt moet afleveren. Bij het mengen van beton wordt elk mengsel aangepast aan de tijd die nodig is voor laden, leveren en storten. Met Positioning+ kan precies worden bepaald wanneer de truck arriveert en kan het mengsel dus op basis daarvan worden voorbereid”, zegt Johan Östberg, Product Specialist bij Volvo Trucks.

Behalve de voorziening voor plaatsbepaling in real-time kan met Positioning+ ook een geografisch gebied, een route of een heel land worden gedefinieerd. Elke keer dat een vrachtwagen door deze gedefinieerde gebieden rijdt, ontvangt het transportbedrijf een bericht.



Met name voor magazijnopslag is het handig als het personeel weet wanneer een truck arriveert en vertrekt, zodat ze de vervolgwerkzaamheden kunnen plannen.

Voor bepaalde transporttypes levert Positioning+ bovendien nog andere voordelen. “Als een truck afwijkt van zijn route, geeft het systeem een waarschuwing. Dit levert een beschermde en veiliger werkomgeving op voor chauffeurs die kostbare goederen vervoeren”, legt Johan Östberg uit.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions