Nieuwe DAF XF voor Eppinga hout- en bouwmaterialen

Nieuwe DAF XF voor Eppinga hout- en bouwmaterialen
17-06-2015 16:38 | DAF | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DRACHTEN - Eppinga hout- en bouwmaterialen uit Drachten heeft een nieuwe vrachtwagencombinatie: een DAF XF FT 440 Euro 6 met een KWB 2-assige stenenoplegger en Kennis 16R verrijdbare kraan. Hiermee wordt de vijftien jaar oude Volvo FM 380 6x2 bakwagen vervangen die inmiddels ruim 650.000 kilometer had gereden.

Eppinga opteerde ditmaal voor een zeer efficiënte combinatie. Daarom werd binnen een bedrijf een rondvraag gehouden. Op basis van de slimme ideeën die dat opleverde, staat er nu een zeer doordachte combinatie. Zo is de trailer voorzien van extra veel sjorogen en stalen rongen in het midden, om de pakketten bouwmaterialen goed stabiel te kunnen vastzetten en vervoeren.

Ook de kist onder de trailer is voorzien van een slimme oplossing: er is ruimte voor een aantal zijkleppen, de stalen rongen en stophout. Ook lege pallets passen er in, mocht dat nodig zijn.

Lossen op krappe locaties

Omdat Eppinga veel op boerenerven en in stadscentra lost, is een gestuurde laatste as een must; het zorgt ervoor dat de trekker-oplegger op al deze krappe locaties kan komen, net zoals de Volvo bakwagen voorheen deed.

De trekker en oplegger zijn daarnaast rondom volledig voorzien van led-verlichting, zodat er ook in het donker op dezelfde krappe locaties gelost kan worden, zonder schade te rijden.

Verder is er een camerasysteem gemonteerd voor goed zicht rondom, wat de veiligheid ten goede komt.  Aankleding: mix van modern en oldskool

Omdat Eppinga voor een echte eyecatcher ging is er ook qua aankleding flink uitgepakt. Zo is er bewust gekozen voor een XF met een laag dak, omdat dit de stoere uitstraling van de XF combineert met de beperkte hoogte. Dat is een vereiste op krappe erven met laaghangende takken. De trekker is bovendien voorzien van side skirts, een onder spoiler, een lichtbak en grote luchthoorns.

Het 'vrachtwagen-minded' personeel van Eppinga drong aan op een mix van modern en oldskool. De moderne lijnen van de XF gecombineerd met oldskool-accessoires zoals de lichtbak, de luchthoorns en zwaailampen. Om het af te maken komt er een heus 'Kikker-Daf' embleem voorop de XF.

De Alcoa Durabrights leveren niet alleen een gewichtsbesparing op, ze zijn ook een lust voor het oog. De huiskleuren van Eppinga komen prachtig uit op het nieuwe span en ook hier is over nagedacht. Zo loopt het rood van de trekker door op dezelfde hoogte als van de trailer en is zelfs het onderste deel van de kraan metallic antraciet gespoten.Hout- en bouwmaterialen

Trotse chauffeur van de nieuwe combinatie is Albrecht Bron.

Eppinga levert hout- en bouwmaterialen aan groothandels, industrie, aannemers, ZZP’ers en particulieren. Om dit vervoer zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, werd de keuze gemaakt te investeren in deze volledige nieuwe combinatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden