Transport Online - CBS: Dagelijks vijfhonderd Nederlandse vrachtauto’s naar Verenigd Koninkrijk

CBS: Dagelijks vijfhonderd Nederlandse vrachtauto’s naar Verenigd Koninkrijk

CBS: Dagelijks vijfhonderd Nederlandse vrachtauto’s naar Verenigd Koninkrijk
17-06-2015 16:12 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Nederlandse wegtransporteurs legden in 2014 dagelijks gemiddeld vijfhonderd keer de weg af naar het Verenigd Koninkrijk. Zestig procent van de ritten naar het Verenigd Koninkrijk gaat via Calais en een kwart via Hoek van Holland (inclusief Rotterdam). Na Engelse en Poolse voertuigen maken Nederlandse vrachtauto’s het vaakst de oversteek naar Engeland met vooral landbouwproducten en levensmiddelen. Dat maakt CBS vandaag bekend.

Nederlandse vrachtauto’s maakten vorig jaar ruim 180 duizend ritten naar het Verenigd Koninkrijk, 3,5 keer meer dan vrachtauto’s uit de EU gemiddeld. Hiermee is het Verenigd Koninkrijk in Europa na Duitsland, België en Frankrijk het land dat het vaakst door Nederlandse wegtransporteurs wordt aangedaan.

Beroepsvervoer

Ritten naar het Verenigd Koninkrijk zijn vooral voorbehouden aan het beroepsvervoer. Ruim negentig procent van de ritten wordt verricht door vervoerders die zelf geen eigenaar zijn van de producten, maar tegen betaling voor derden rijden. Zeven procent van de ritten komt voor rekening van eigen vervoerders.

Landbouwproducten en levensmiddelen

Bijna de helft van de producten voor het Verenigd Koninkrijk bestaat uit landbouwproducten en levensmiddelen, zoals groente, fruit, vlees en eierproducten. Ruim een derde bestaat uit handelsgoederen en containers. Er worden ook relatief veel chemische producten, zoals kunststofkorrels en zuren, naar het Verenigd Koninkrijk vervoerd (9,3 procent).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions