Clicky


 


FedEx verhoogt pensioenleeftijd voor bestuurders naar 75 jaar

FedEx verhoogt pensioenleeftijd voor bestuurders naar 75 jaar
17-06-2015 14:05 | Algemeen | auteur De Redactie

MEMPHIS - Bestuurders van FedEx gaan nog later met pensioen dan de leeftijd van 72 jaar die nu geldt. Dat maakte de Amerikaanse pakketbezorger woensdag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het bedrijf verhoogde de pensioenleeftijd voor bestuurders met drie jaar tot 75. Het bedrijf houdt naar eigen zeggen met de verhoging van de leeftijd gelijke tred met bestuursleden bij andere bedrijven.

Het bedrijf, dat zijn Nederlandse rivaal TNT over wil nemen, behaalde in het vierde kwartaal een winst van 895 miljoen dollar tegenover 780 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf had naar eigen zeggen volop baat van ingezette kostenbesparing. Ook vielen de kosten voor brandstof lager uit en profiteerde FedEx van gunstige weersomstandigheden.

FedEx liet in zijn verklaring overigens niets los over TNT. In april werd bekend dat de Amerikanen het Nederlandse bedrijf wil kopen voor 4,4 miljard euro. Het biedingsbericht wordt voor 30 juni ingeleverd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), aldus FedEx eerder. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions