Transport Online - Geen wapenstokken en pepperspray voor NS-personeel

Geen wapenstokken en pepperspray voor NS-personeel

Geen wapenstokken en pepperspray voor NS-personeel
17-06-2015 12:11 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - NS-personeel krijgt geen wapenstok of pepperspray in de strijd tegen agressieve passagiers. Dat heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) vanochtend in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. FNV Spoor pleitte in april voor meer bewapening voor het personeel na enkele incidenten waarbij conducteurs werden mishandeld.

Maar een conducteur die een wapenstok of pepperspray toepast zou onbedoeld ook andere reizigers kunnen verwonden, aldus Van der Steur. Ook zouden de geweldsmiddelen volgens hem kunnen worden afgepakt en gebruikt worden tegen de conducteur of passagiers.

De NS en vakbonden hebben begrip voor de overweging van de minister en dringen ook niet meer aan op bewapening van NS-personeel, aldus Van der Steur.

In maart spraken kabinet, vakbonden en NS al een aantal maatregelen af om agressie in de trein tegen te gaan. Zo komt een stationsagent op de twintig grootste stations, gaan toegangspoortjes op stations versneld dicht en komt er meer cameratoezicht. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions