Transport Online - Donald Trump gaat voor Witte Huis

Donald Trump gaat voor Witte Huis

Donald Trump gaat voor Witte Huis
16-06-2015 19:34 | Buitenland | auteur De Redactie

NEW YORK - Zakenman Donald Trump doet mee aan de Republikeinse voorverkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap. De bombastische New Yorker maakte dat dinsdag bekend in een toespraak in zijn eigen Trump Tower.

In een speech waarin moeilijk een rode draad te ontwaren was weidde de tv-persoonlijkheid uitgebreid uit over zijn eigen successen. "Mijn hele leven lang heb ik gehoord dat een echt succesvol persoon, of zelfs een gemiddeld succesvol persoon, zich niet verkiesbaar kan stellen voor een publiek ambt", aldus Trump. "Maar dat is juist de instelling die nodig is om dit land weer groots te maken. Daarom stel ik me officieel kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten." Ook ging Trump veelvuldig in op zijn vastgoedportefeuille en persoonlijke rijkdom en maakte hij en passant reclame voor een van zijn golfbanen.

De 69-jarige Trump zinspeelde in eerdere verkiezingsjaren ook al op een gooi naar het Witte Huis, maar zag daar toch telkens van af. Hij is de twaalfde kandidaat in het nu al overvolle veld van Republikeinse kandidaten. Dat aantal stijgt de komende weken waarschijnlijk nog naar zeker zestien. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions