Clicky

 
Transport Online - Scheepvaart gestremd wegens invaren Borgbrug

Scheepvaart gestremd wegens invaren Borgbrug

Scheepvaart gestremd wegens invaren Borgbrug
16-06-2015 14:42 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GRONINGEN - Rijkswaterstaat werkt in het laatste weekend van juni aan de terugplaatsing van het brugdek van de Borgbrug over het Eemskanaal in Groningen. In verband met deze werkzaamheden is het Eemskanaal ter hoogte van de Borgbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer van vrijdagavond 26 juni zes uur tot maandagochtend 29 juni zes uur.

Na het terugplaatsen van het brugdek vinden er afrondende werkzaamheden en testen plaats. Op 17 juli moeten alle werkzaamheden gereed zijn en kan het wegverkeer weer gebruik maken van de brug.

Als de aannemer door (weers)omstandigheden de werkzaamheden niet in het weekend van 26 tot 29 juni kan uitvoeren, staat er een reserveweekend gepland van vrijdagavond 3 juli zes uur tot maandagochtend 6 juli zes uur.

Met ponton teruggevaren

Het aangevaren brugdek is de afgelopen maanden volledig hersteld en wordt op zaterdag 27 juni met behulp van een ponton vanaf machinefabriek Rusthoven teruggevaren naar zijn vertrouwde plek. Tussen 10.00 en 15.00 uur wordt de brug door twee gigantische kranen ingehesen.

Geïnteresseerden kunnen de invaaroperatie vanaf het fietspad aan de zijde van Ruischerbrug goed en veilig bekijken. Hierdoor wordt het fietsverkeer omgeleid ter hoogte van de werkzaamheden.

Nieuwe draaipunten en gerenoveerde hameitorens

Op 5 november 2014 voer een binnenvaartschip tegen de Borgbrug over het Eemskanaal in Groningen aan. De aanvaring had de brugklep en de draaipunten zwaar beschadigd.

De afgelopen maanden is de klep van de brug hersteld en zijn de hoofddraaipunten nieuw gemaakt. Daarnaast is de aandrijving in de hameitorens gecontroleerd, gerenoveerd en opnieuw geplaatst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden