Clicky


Aanpassingen Knooppunt Hoevelaken pas tegen 2024 klaar

Aanpassingen Knooppunt Hoevelaken pas tegen 2024 klaar
16-06-2015 10:31 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HOEVELAKEN - Voor knooppunt Hoevelaken staan dagelijks files. Rijkswaterstaat geeft daarom in samenwerking met onder andere het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Utrecht en Gelderland de opdracht om dit knooppunt te verbeteren. De A1 tussen Bunschoten en Barneveld, en de A28 tussen Nijkerk en Leusden worden verbreed. Ook het knooppunt zelf wordt aangepast.

Dit duurt nog wel even: naar verwachting is het project tussen 2022 – 2024 gereed.

Rijkswaterstaat heeft nu bekendgemaakt dat het project Knooppunt Hoevelaken gegund is aan Combinatie A1|28. De Combinatie A1|28 bestaat uit ondernemingen BAM en Van Oord, met consultancy- en ontwerpbureau ARCADIS als samenwerkingspartner.



Extra parkeercapaciteit voor vrachtverkeer

Belangrijke ingevulde Rijkswensen zijn extra parkeercapaciteit voor vrachtverkeer, extra parkeercapaciteit voor personenauto’s, rechtstreekse verbinding in knooppunt Hoevelaken en meer vluchtstroken. De regionale wensen betreffen onder andere het herstel van een volledige aansluiting Hoevelaken, verbeteringen op het onderliggend wegennet en de invulling van de volledige geluidwens van Nijkerk.

Planning

Deze zomer maakt Combinatie A1|28 het aanbestedingsontwerp openbaar en worden de omwonenden geïnformeerd.

Eind 2017 worden het Ontwerp Tracé Besluit (OTB) en de Milieu Effect Rapportage (MER) verwacht. In 2018 het definitieve Tracébesluit (TB). De daadwerkelijke werkzaamheden starten als dit TB er ligt. Dan is er ook meer bekend over de exacte planning van de werkzaamheden. Naar verwachting is het project tussen 2022 – 2024 gereed.