Clicky

 
Transport Online - Samsung Safety Truck toont wegsituatie op achterkant vrachtwagen [+video]

Samsung Safety Truck toont wegsituatie op achterkant vrachtwagen

Samsung Safety Truck toont wegsituatie op achterkant vrachtwagen [+video]
16-06-2015 09:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ARGENTINIË - Samsung en Leo Burnett Argentina hebben samen een campagne ontwikkeld om de veiligheid op de weg te verbeteren met de kracht van innovatie. Technologie van Samsung is toegepast op een vrachtwagen: op de voorkant van de wagen is een camera ingebouwd, op de achterwand van de wagen is op vier schermen de situatie op de weg te zien, zoals deze gefilmd is door de camera aan de voorzijde.

The Safety Truck is geïnspireerd op het gegeven dat ongevallen op de weg vaak plaatsvinden terwijl auto's vrachtwagens proberen te passeren op wegen waar moeilijk te zien is of inhalen daadwerkelijk mogelijk is. De ingebouwde camera aan de voorkant van de vrachtwagen neemt real-time livebeelden op, die meteen, draadloos, worden doorgegeven aan de vier schermen op de achterkant van de vrachtwagen.De automobilist die achter de vrachtwagen rijdt, ziet dus meteen wat er voor de vrachtwagen op de weg gebeurt: de automobilist ziet wat de vrachtwagenchauffeur ziet. De 'live-film' speelt voortdurend terwijl de vrachtwagen rijdt, de automobilist ziet dus zolang hij achter de vrachtwagen rijdt wat er voor de wagen gebeurt.

Samsung en Leo Burnett Argentina claimen dat The Safety Truck niet de weg verandert, maar wel de manier waarop je de weg ziet. De campagne is, vanwege zijn naadloze aansluiting op de behoefte van mensen om alle mogelijkheden die technologie biedt toe te passen voor hun eigen veiligheid, genomineerd voor 'Campaigns of the World, een prijs die wordt uitgereikt in Cannes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden