Transport Online - Outsourcing V&D distributie aan G.SNEL leidt tot efficiency voordelen

Outsourcing V&D distributie aan G.SNEL leidt tot efficiency voordelen

Outsourcing V&D distributie aan G.SNEL leidt tot efficiency voordelen
16-06-2015 09:16 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WOERDEN - Na een uitgebreid tendertraject heeft V&D haar distributieactiviteiten naar de winkels per 1 juni volledig uitbesteed aan G.SNEL Logistics te Woerden. Door de synergie voordelen van het bestaande distributienetwerk van G.SNEL te benutten kan V&D nu, maar ook zeker richting de toekomst de nodige kosten besparen in haar distributie van en naar de vestigingen toe. Alle V&D chauffeurs en ondersteunende medewerkers zijn in dienst getreden bij G.SNEL. Het transportmateriaal waaronder combi’s, trekkers, trailers en LZV’s zijn ook vanaf genoemde datum overgenomen.  

Vanuit het onlangs geopende distributiecentrum van V&D in Nieuwegein worden dagelijks de drieënzestig winkels beleverd met hangende kleding, rolcontainers en pallets. De fijnmazige distributie past goed in de stadsdistributie-werkzaamheden die G.SNEL reeds doet voor verschillende andere grote retailers. Met deze overname bevestigt G.SNEL nog  eens nadrukkelijker haar expertise in de fijnmazige distributie en logistieke dienstverlening aan retailers. 

De overstap naar uitbesteding is een logische keuze na een vergaande concentratie van de activiteiten naar één V&D DC. De aanvullende investeringen in schone en milieuvriendelijke vrachtwagens, het kunnen verhogen van de bezettingsgraad en daarbij de terugdringing van de lege kilometers kon alleen in samenwerking met een specialist op het gebied van retail-distributie. Het volledige wagenpark van G.SNEL is uitgevoerd met Euro 5 en 6 motoren en auto’s op gas. Ook zal V&D gebruik kunnen maken van het uitgebreide distributienetwerk van G.SNEL.

Naast de leveringen aan winkels zal G.SNEL ook bij de leveranciers de goederen bestemd voor het distributiecentrum en de winkels gaan ophalen. De meeste V&D leveranciers zijn al bekend met G.SNEL. Door de backhaul wordt de bezetting van het transportmateriaal verder verhoogd en worden lege kilometers maximaal bespaard. Door de ophaling van goederen wordt ook het aantal bewegingen bij het DC teruggebracht wat een verbetering geeft in de efficiency van de inkomende stroom goederen.

De voordelen van deze samenwerking voor V&D zijn een efficiëntere en snellere Supply Chain naar haar DC en vervolgens naar haar winkels. Ook zal de inzet van materieel optimaler zijn door minder lege kilometers en inzet van schonere motoren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen