Clicky


Volvo lanceert elektrische busroute in Zweden

Volvo lanceert elektrische busroute in Zweden
15-06-2015 13:50 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GÖTEBORG - In Göteborg in Zweden is het openbaar vervoer van de toekomst begonnen. Volvo heeft daar vandaag een elektrische busroute gelanceerd. De bussen zijn stil en emissievrij en draaien op elektriciteit uit windenergie en waterkracht. De bussen hebben ingebouwde Wi-Fi en passagiers kunnen onder andere hun mobiele telefoons opladen in de bus.

De bussen maken nu deel uit van het openbaar vervoer van Göteborg. Buslijn 55 heeft drie volledig elektrisch aangedreven bussen en zeven elektrische hybride bussen, allemaal van Volvo Bus. De bussen op de route rijden van Chalmers Johanneberg naar Chalmers Lindholmen door het centrum van Göteborg.



De bussen rijden op batterijen die snel kunnen worden opgeladen met duurzame elektriciteit bij de terminals. De Chalmers Lindholmen terminal is zelfs overdekt; dat is mogelijk doordat de bussen stil zijn en emissievrij.



"De Volvo Groep streeft ernaar om de wereldleider in oplossingen voor duurzaam vervoer te worden. De unieke samenwerking in Göteborg stelt ons in staat om de elektrische busroute hier te starten en een leider te blijven in de ontwikkeling van toekomstig openbaar vervoer", zegt Niklas Gustafsson, Chief Sustainability Officer bij Volvo Group.