Clicky


Volga-Dnepr vervoert stroomstations voor uitbreiding Suezkanaal

Volga-Dnepr vervoert stroomstations voor uitbreiding Suezkanaal
15-06-2015 13:28 | Luchtvracht | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CAIRO - Volga-Dnepr Airlines heeft een 28-ton zware lading stroomstations van New York vervoerd naar Cairo in Egypte. De stroomstations zullen worden gebruikt bij de verbreding van het Suezkanaal.

Voordat de lading in één van de Volga-Dnepr's IL-76TD-90VD vrachtvliegtuigen kon worden vervoerd, moesten de ingenieurs van de luchtvaartmaatschappij hun technische expertise erop loslaten om er zeker van te zijn dat de stroomstations in het vrachtruim van het vliegtuig zouden passen. 

De eenheden, gemonteerd in speciale 6-meter 'wiegen', waren oorspronkelijk te hoog voor de IL-76, maar dit probleem werd snel opgelost doordat de Volga-Dnepr ingenieurs aanbevolen de bovenkant en zijkanten van de 'wieg' te demonteren. Zo kon de vracht worden geladen met behulp van een wing-lift systeem en rails.



De stroomstations zullen worden gebruikt om het Suezkanaal te verbreden, in augustus 2015 moet dit project worden afgerond.  

Volga-Dnepr verzorgde het vervoer namens de Egyptische luchtvaartmakelaar Wi Fli Aviation Solutions, al lange tijd een samenwerkingspartner van de luchtvaartmaatschappij.

Specialisatie

Het wereldwijde transport van energie-apparatuur is één van de belangrijkste specialisaties van Volga-Dnepr. De vloot met An-124-100 en IL-76TD-90VD wordt regelmatig opgeroepen om rotoren en generatoren te leveren, evenals mobiele energiecentrales en transformatoren, turbines en warmtewisselaars.

Sinds Volga-Dnepr Airlines startte met deze activiteiten in 1990, heeft de maatschappij 763 vluchten en 51.923 ton vracht vervoerd voor klanten in de energie-industrie.