Clicky


Kruispunt Oostdijk wordt breder gemaakt voor vrachtwagens

Kruispunt Oostdijk wordt breder gemaakt voor vrachtwagens
15-06-2015 12:17 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

OOSTDIJK - In Oostdijk wordt een kruispunt breder gemaakt omdat vrachtwagens en landbouwcombinaties de scherpe bochten op de smalle wegen moeilijk kunnen nemen. Waterschap Scheldestromen is vandaag begonnen met het vergroten van het kruispunt Oomshoekseweg - 1e Vlietweg bij Oostdijk.

De werkzaamheden worden uiterlijk vrijdag 17 juli afgerond. Gedurende deze periode is het kruispunt afgesloten voor alle verkeer.

Het kruispunt is onderdeel van een landbouwroute en is aangemerkt als knelpunt. De vrachtwagens en landbouwcombinaties kunnen moeilijk de scherpe bochten nemen op de smalle wegen. Omdat dit kruispunt ook veel gebruikt wordt door (school)fietsers, zal een breder kruispunt met flauwe bochten verkeersveiliger zijn voor alle weggebruikers.

Tijdens het aanpassen van het kruispunt gaat het waterschap ook de duiker onder de weg vervangen. De gemeente Reimerswaal draagt maximaal honderdduizend euro bij aan de verbetering van het kruispunt.

Omleiding

Het verkeer van en naar de Oomshoekseweg kan tijdens de uitvoering geen gebruik maken van het kruispunt. De bedrijven en woningen aan de Oomshoekseweg zijn via de Oude Dijk bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Oostdijk en de bedrijven aan de 2e Vlietweg zijn via de 1e Vlietweg bereikbaar.