Clicky


Brandstofdieven opgepakt in Bennekom

Brandstofdieven opgepakt in Bennekom
15-06-2015 12:04 | Misdaad | auteur De Redactie

BENNEKOM - De politie heeft zondagnacht in Bennekom twee brandstofdieven ingerekend. Het gaat om twee mannen van 26 en 31 jaar met Poolse nationaliteit. De twee werden vrijwel op heterdaad betrapt. De politie is nog op zoek naar gedupeerden van wie de brandstof is gestolen.

Getuigen waarschuwden in de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.25 uur de politie nadat ze een auto langzaam op de Spinaker hadden zien rijden en kort daarna de mannen met zaklampen hadden zien lopen. Toen agenten daar aankwamen zagen ze een man wegrennen bij een van de brandgangen achter de huizen. Hij liep echter recht in de armen van collega agenten, die de buurt omsingeld hadden.

Een sluitende verklaring over zijn aanwezigheid had de man niet. Bovendien werd vlakbij de plek waar hij was aangetroffen een onbeheerd achtergelaten auto gevonden met Pools kenteken. In die auto stonden jerrycans gevuld met brandstof. Daarop werd de man aangehouden. De ander werd even later op aanwijzen van getuigen liggen aangetroffen in een tuin aan de Hoogakker. Beide mannen zitten voorlopig vast.

De politie is nog op zoek naar gedupeerden van wie er brandstof uit de auto is gestolen.