Clicky


Jungheinrich garandeert: één accu voor twee ploegendiensten op de heftruck

Jungheinrich garandeert: één accu voor twee ploegendiensten op de heftruck
15-06-2015 11:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALPHEN AAN DEN RIJN - Jungheinrich gaat ervoor zorgen dat bedrijven die in ploegendiensten werken, duizenden euro’s per heftruck en magazijntruck besparen. De Duitse fabrikant gaat de inzetduur van haar modellen garanderen. Met de zekerheid voor de gebruiker dat hij met één accu twee ploegendiensten achtereen kan werken, hoeft hij niet meer te investeren in wisselaccu’s en bijbehorende inrichtingen.

Jungheinrich loopt al jaren voorop op het gebied van energiezuinigheid, milieu en productiviteit van haar heftrucks en magazijntrucks. In onafhankelijke testen zijn Jungheinrichs soms wel zestig procent zuiniger dan concurrerende merken, meldt de fabrikant.

“In ploegendiensten betaalt die energiezuinigheid zich dubbel terug”, zo legt Director Sales Marcel Groen uit. “Dan profiteer je niet alleen van een lagere energierekening, je hoeft ook geen wisselaccu aan te schaffen, hebt geen wisselapparatuur nodig en hoeft de heftruck niet voor te bereiden op het accuwisselen. En alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook nog eens minder ruimte nodig voor je laadstation.”

Die ruimte valt dan weer te gebruiken voor bijvoorbeeld opslag of werkruimte.

Geen twijfel

Om klanten te overtuigen van de energiezuinigheid geeft het bedrijf nu garantie op het feit dat één accu volstaat voor twee ploegen. Marcel Groen twijfelt er geen seconde over of dat wel lukt.

“Dit is zeker geen bluf. Er is bijna geen situatie denkbaar waarin onze machines dat niet halen, maar mócht het misgaan, dan krijgt de gebruiker van ons een wisselaccu met minimaal dezelfde capaciteit cadeau.”

Service-abonnement verplicht

Veel haken en ogen zitten er niet aan de garantieregeling. De machine en accu moeten in onderhoud zijn bij Jungheinrich en de accu moet zijn voorzien van autofill-systeem en worden geladen met een hoogfrequent lader. Tussenladingen zijn niet nodig en ook niet toegestaan, zegt Jungheinrich, omdat de accu dan te snel veroudert. De garantie geldt maximaal vijf jaar of wanneer de accu ‘versleten’ is.

Intralogistieke oplossingen

Jungheinrich behoort tot de grootste fabrikanten en leveranciers van intralogistieke oplossingen ter wereld. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten.

Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen software voor in en om het magazijn.