Clicky

 
Transport Online - Nog een Spaanse stad test BYD’s elektrische bus

Nog een Spaanse stad test BYD’s elektrische bus

Nog een Spaanse stad test BYD’s elektrische bus
15-06-2015 10:43 | Algemeen | auteur De Redactie

SANT CUGAT(ES) - De Spaanse stad Sant Cugat, in de regio Barcelona, heeft een leaseovereenkomst getekend voor de 12 meter lange, elektrische bus van BYD voor een periode van twee jaar. Het is de derde Spaanse stad (na Madrid en Barcelona) die de elektrische bustechnologie van BYD test. BYD’s elektrische bus is inmiddels getest in meer dan 47 Europese steden en in meer dan 156 plaatsen wereldwijd.

Busmaatschappij Moventis, deel van de Moventia Group en exploitant van meer dan 800 conventionele dieselbussen, zal de elektrkische bus in Sant Cugat gaan inzetten. Zowel Moventis als de gemeente Sant Cugat is ervan overtuigd dat volledig elektrisch, uitstootvrij stadsvervoer de toekomst heeft. Ze zijn onder de indruk van de technologie van BYD, de grootste fabrikant van elektrische bussen ter wereld met duizenden voertuigen inmiddels operationeel of in bestelling.

Op de UITP (Internationale Unie voor Openbaar Vervoer) in Milaan, Italië, tekende Josep M. Marti, CEO van Moventis, met Pere Aguilar van de gemeente Sant Cugat als getuige, de leaseovereenkomst op de BYD-stand.

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, zei tijdens de bijeenkomst het volgende: “We zijn verheugd, na onze andere activiteiten in Spanje, deze lange termijn overeenkomst aan te mogen gaan. Onze technologie is concurrerend en we zijn ervan overtuigd dat dit de maatstaf is voor uitstootvrij vervoer in Spanje.”

Het bestuur van Sant Cugat en Moventis in een gezamenlijke verklaring: “ Wij zijn als organisaties die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling zeer verheugd met deze test met een uitstootvrije bus die beschikt over de meest geavanceerde technologie van BYD. We zijn er van overtuigd dat de test succesvol zal zijn.” 

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats