Clicky


Kamervragen over geheim rapport PwC over ProRail

Kamervragen over geheim rapport PwC over ProRail
15-06-2015 10:43 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Farshad Basir (SP) heeft Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu over een nog geheim rapport van PwC over ProRail. Basir wil van de staatssecretaris weten of zij het rapport kent, of het klopt dat het rapport van PwC in opdracht van de Raad van Commissarissen van ProRail is opgesteld, en of Mansveld hierbij betrokken was.

Farshad Basir wil ook weten of het klopt dat het rapport over mogelijke wetsovertredingen bij de aanbesteding van onderhoudscontracten gaat. Als dat zo is, wil het Tweede Kamerlid weten waarom de staatssecretaris de Kamer hier niet over heeft geïnformeerd.

"Hadden de drie extra vergaderingen van de Raad van Commissarissen waar in het bijzonder aandacht was voor compliancy, een relatie met de aanbesteding van onderhoudscontracten, het rapport van PwC en/of het vertrek van de president-directeur van ProRail?", vraagt Bashir aan Mansveld. Hij wil van haar een uitgebreid antwoord over wat er bij ProRail gespeeld heeft.

Uiteraard is de SP-er ook nieuwsgierig naar de bevindingen en conclusies uit het rapport en zou hij graag zien dat het rapport naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.