Transport Online - CNV: cao-getreuzel KLM-piloten moet afgelopen zijn

CNV: cao-getreuzel KLM-piloten moet afgelopen zijn

CNV: cao-getreuzel KLM-piloten moet afgelopen zijn
15-06-2015 09:36 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - CNV Vakmensen heeft samen met KLM en de overige bonden op 10 april een akkoord bereikt voor een cao voor het grondpersoneel voor de duur van achttien maanden. Daarbij heeft CNV Vakmensen een dringend beroep gedaan op de onderhandelaar voor personeel in cockpit en cabine om spoedig tot een akkoord te komen.

Inmiddels twee maanden verder is er wel een akkoord voor het cabinepersoneel, maar is nog geen teken van witte rook over een akkoord met de piloten.

CNV Vakmensen onderhandelaar Dolf Polders: “De cao KLM bestaat uit drie akkoorden. Zowel grond- als cabinepersoneel  hebben in het belang van de rust in de onderneming een akkoord gesloten waarbij gedwongen ontslagen zijn uitgesloten, maar het personeel wel wat offers brengt."

"Het uitblijven van een akkoord met de piloten begint in toenemende mate tot frustratie en onrust te zorgen. Zonder het akkoord komt er geen nieuwe cao en is ook de gemaakte afspraak over het voorkomen van gedwongen ontslagen waardeloos. Onze leden verdenken de KLM-piloten, die zich wel vaker bedienen van hautain gedrag, ervan dat zij bewust traineren om zelf onder enige vorm van offers uit te komen. Het kan niet zo zijn dat iedereen inlevert en dat de grootverdieners, zowel binnen KLM als vergeleken met hun collega’s geen centje pijn lijden.”

CNV Vakmensen ziet dat de sfeer bij het grondpersoneel grimmiger wordt. CNV Vakmensen wil de situatie voorkomen dat leden het onderhandelde akkoord alsnog afkeuren, met alle gevolgen van dien.

"Daarom roepen wij de piloten en KLM op zeer korte termijn tot een akkoord te komen zodat de cao definitief kan worden."Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions