Meer dan 50 illegalen gevonden in uit Hoek van Holland afkomstige vrachtwagen

Meer dan 50 illegalen gevonden in uit Hoek van Holland afkomstige vrachtwagen [+video's]
14-06-2015 19:01 | Criminaliteit | auteur De Redactie

KILLINGHOLME(GB) - De Britse Douaane heeft zondag 14 juni rond 07:00 uur meer dan 50 illegalen ontdekt in een vrachtwagen op de Humber Sea Terminal in het Britse Killingholme. De Hongaarse vrachtwagenchauffeur is gearresteerd op verdenking van mensensmokkel.

De illegalen zijn voornamelijk van Albaneze afkomst, voornamelijk mannen en enkele vrouwen waaronder een zwangere vrouw. Volgens de douane zijn de illegalen allemaal onderzocht en zijn ze allen in goede gezondheid.

De vrachtwagen was afkomstig van de veerboot vanaf Hoek van Holland. Meer dan een week geleden vond men in Groot-Brittanië eveneens zo'n 68 illegale immigranten verdeeld over vier vrachtwagens die eveneens vanuit Hoek van Holland de overtocht hadden gemaakt.

De illegalen zullen allemaal naar een of meerdere detentiecentra worden overgebracht.

Volgens de Britse douane neemt de toestroom van illegalen vanuit de havens van België, Denemarken en Nederland toe doordat er in Calais steeds meer maatregelen tegen de toestroom van illegalen worden genomen.

Eurotunnel schroeft beveiliging op

Juist vandaag werden enkele van de nieuwe maatregelen die de Eurotunnel gaat nemen om het migranten probleem bij Calais aan te pakken. Om te voorkomen dat migranten aan boord klimmen van vrachtwagens op weg naar Groot-Brittannië, wordt het terrein grondig verbouwd, vertelt de tunnelexploitant vandaag tegen de NOS

Op het parkeerterrein komt een weg van 18 kilometer, zodat vrachtwagens rondjes kunnen blijven rijden. Dat maakt het lastiger voor verstekelingen om op of onder vrachtwagens te klimmen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden