Clicky


Tjipke Broersma 25 jaar werkzaam bij Combex

Tjipke Broersma 25 jaar werkzaam bij Combex [+foto's]
13-06-2015 21:09 | Transport | auteur De Redactie

EASTERMAR - Op donderdag 11 juni 2015 was Tjipke Broersma 25 jaar als vrachtwagenchauffeur in dienst bij Combex.

Tjipke is op 11 juni 1990, als onervaren 20-jarige chauffeur bij Combex begonnen. Hij had het voordeel dat zijn vader jarenlang chauffeur is geweest bij Niek Dijkstra als kraanchauffeur. Tjipke werd door zijn vader, als kleine jongen, vaak meegenomen.

Dit was voor Combex een groot voordeel want als jongetje wist Tjipke al hoe de verrijdbare kranen bediend moesten worden en daaraan had Combex in 1990 veel behoefte.

"Toen hadden wij nog geen mentorchauffeur die voor opleidingen zorgde en dus een jonge beginnende chauffeur met "kraankennis" was zeer gewenst en voordelig", zegt directeur Freerk Lautenbag tegen Transport Online.

Tjipke is aangenomen en werkt nog steeds als chauffeur op een trekker-oplegger combinatie met verrijdbare kraan, met volle tevredenheid van transportbedrijf Combex. Jaarlijks vervoert hij zo'n 17.000 ton bouwmaterialen over een afstand van circa 100.000 kilometer.

Vandaag, zaterdag 13 juni reden zo'n twintig collega’s met hun trekkers naar het privé adres van Tjipke in Twijzelerheide.

Daar werden Tjipke en zijn vrouw en kinderen in het zonnetje gezet. Vanaf Twijzelerheide is men in konvooi naar het stamkroegje van Tjipke in Jistrum 'de Phoenix' gereden. Daar werd hij door familie en vrienden opgewacht voor een feestelijk samenzijn.