Ongeval met gevaarlijke stoffen in Rhenen [update]

Ongeval met gevaarlijke stoffen in Rhenen [update]
13-06-2015 18:45 | Ongevallen | auteur De Redactie

RHENEN - Het busje dat zaterdagmiddag op de Rijnbrug in Rhenen (Utrecht) in botsing kwam met een andere auto, vervoerde chemicaliën die gebruikt worden bij het maken van drugs. Dat zei de bestuurder van het busje tegenover de politie, aldus de Veiligheidsregio Utrecht. Het is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk of het gaat om afvalstoffen of grondstoffen voor drugs.

De brandweer heeft een proefmonster genomen van de chemicaliën. Volgens de lokale media gaat het om xtc-afvalstoffen, maar dat kon de zegsman niet bevestigen.

Een van de vaten belandde door het ongeval op de weg en lekte zaterdagavond nog steeds vloeistof op het wegdek. Uit voorzorg is de brug afgesloten, zei een woordvoerder. Hij zei te verwachten dat de brug nog zeker anderhalf uur afgesloten is voor autoverkeer. Volgens de veiligheidsregio is er geen gevaar voor de omgeving en de scheepvaart.

De politie heeft de bestuurder van het busje aangehouden. Ook wordt hij verdacht verantwoordelijk te zijn voor de kop-staart-botsing.

Ook een van de vaten in het busje lekte. Brandweerlieden, gekleed in gele chemicaliënpakken, hebben de stof uit het lekkende vat in het voertuig inmiddels overgeheveld in een ander vat. "De vaten zijn gestabiliseerd, zodat er geen vloeistof meer uit kan'', aldus de zegsman. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden