Clicky


Chauffeurs failliet J. Boks Transport krijgen nog steeds geen geld van UWV

Chauffeurs failliet J. Boks Transport krijgen nog steeds geen geld van UWV
13-06-2015 10:44 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

APELDOORN -  “Mijn 21 oud-collega’s en ik hebben nog steeds geen geld gekregen van het UWV nadat onze oud-werkgever J. Boks Transport Apeldoorn op dinsdag 5 november 2013 failliet is gegaan”, verzucht chauffeur Freek Steenbrink eveneens uit Apeldoorn zaterdagochtend.

“Dat heeft voor grote problemen gezorgd bij mij en mijn collega’s. Hele gezinnen zijn kapot gegaan. Ik weet dat er van één van hen de relatie is gestrand. De chauffeur had veel stress en 17000 euro tegoed. Anderen konden de hypotheek niet meer betalen. Een nieuwe werkgever van een chauffeur heeft uiteindelijk de achterstand betaald”, vertelt Steenbrink aan Transport Online.

De chauffeurs kregen met veel tegenslag te maken. Een dag voor het faillissement van J. Boks Transport bleken ze overgeheveld naar Detacheringsbureau Gouda in Putten. “Daar was het nog slechter”, reageert Steenbrink.

Alsnog geld

“UWV startte na het faillissement van J. Boks Transport een onderzoek. En kwam er na een jaar achter dat alle betalingen via Boks Transporten BV liepen. Daar moesten wij ons geld halen. En konden pas bij het UWV terecht als die transportonderneming failliet was. Van dat bedrijf kregen wij geen geld. En van de curator hoorde ik dat ze 5 juni van dit jaar failliet zijn gegaan.”

“Dezelfde dag heb ik contact opgenomen met het UWV en gevraagd om een intake. Om zo alsnog dat geld te krijgen. Daar staat een procedure van 10 dagen voor. Er is inmiddels een week voorbij. Dus ik verwacht begin volgende week een reactie”, aldus Steenbrink.

De ondergang

“Het UWV heeft al die tijd geen cent uitgekeerd. Gelukkig heb ik nu een goede baas gevonden. In het begin ging het wel  bij J. Boks Transport. Het was er gezellig en wij zaten na het werk vaak nog in de kantine met elkaar.”

“Maar toen groeide het bedrijf ineens van 8 naar 23 vrachtwagens. Het ging allemaal te snel en ze wilden teveel. Bovendien gingen ze voor afbraakprijzen rijden. Dat was volgens mij de ondergang.”

Ik ben gelukkig bij een goede baas terecht gekomen. Maar het eerste half jaar van 2014 was het haast niet te doen. Ik kon mijn rekeningen niet meer betalen en had geen geld voor boodschappen. En ik zit nog steeds met dat tekort van 6000 euro.”

Weer faillissement

“Verschillende collega’s zijn aan het werk gegaan bij andere transportbedrijven. Niet allemaal met succes. Want ik ken ook een vrachtwagenchauffeur die bij zijn nieuwe baas wederom te maken kreeg met een faillissement.”

“Wat mij dwars zit is dat ik ben opgelicht waar ik bij stond. Ik begrijp niet dat dit mogelijk is in Nederland. En dat het UWV mij dan ook nog laat barsten. Ik zat 3 weken thuis tegen een overspannenheid aan. Die periode kreeg ik wel ziektegeld van het UWV.”

“Toch heb ik nog steeds de hoop dat wij iets bereiken bij het UWV”, besluit de gedupeerde chauffeur. Bij het UWV was niemand bereikbaar voor een reactie.

Foto's

  • Vydraulics
    Vydraulics