Clicky


APM Terminals investeert in haven Ghana

APM Terminals investeert in haven Ghana
12-06-2015 13:35 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Meridian Port Services, een joint venture tussen APM Terminals, Bolloré Africa Logistics en de Ghana Ports en de Harbour Authority, investeert 1,5 miljard dollar in een enorme upgrade van Tema, de belangrijkste haven van Ghana. Het nieuwe project bestaat uit een nieuwe haven buiten de huidige faciliteit en een upgrade van het aangrenzende wegennet.

Vandaag werd een formele ceremonie gehouden door Zijne Excellentie John Dramani Mahama, de President van de Republiek Ghana. Deze werd bijgewoond door APM Terminals CEO Kim Fejfer. Het Tema-project zal resulteren in vier diep water ligplaatsen, een nieuwe golfbreker en een toegangskanaal. Dit alles dient om de grootste containerschepen ter wereld tegemoet te komen, die een haven van wereldklasse met bijbehorende infrastructuur nodig hebben. Met het project worden bovendien vijfduizend nieuwe banen gecreëerd.



"We zijn enthousiast over de manier waarop deze poort zal bijdragen aan Ghana's toekomstige economie en benadrukken de sterke inzet van APM Terminals aan de groei en de ontwikkeling van Afrika. Grotere toegang tot wereldwijde markten is een belangrijk onderdeel van de voortdurende economische groei van Afrika. De nieuwe haven van wereldklasse die hier vandaag begint zal helpen om Ghana op de kaart te zetten", aldus APM Terminals CEO Kim Fejfer.

Er was ook aandacht voor Meridian Port Services (MPS) als een uitstekend voorbeeld van een succesvolle publiek-privaat samenwerkingsverband tussen de twee Europese partners en de regering van Ghana.

In een afzonderlijk project zal APM Terminals en Bolloré Africa Logistics de huidige snelweg tussen Accra en Tema upgraden naar een zes-baans moderne snelweg samen met verbeterde verbindingswegen.