Clicky


Kilometerheffing in Brussel hoger dan in rest België

Kilometerheffing in Brussel hoger dan in rest België
12-06-2015 11:03 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - Het wordt voor zware vrachtwagens duurder om in Brussel te rijden, dan buiten Brussel en in de rest van België. Vanaf april 2016 vervangt de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton het huidige eurovignet in België. Wallonië heeft bekendgemaakt dezelfde toltarieven te gaan hanteren als Vlaanderen, maar voor Brussel is een uitzondering gemaakt.

Wallonië volgt Vlaanderen in de tarieven die het enkele weken geleden bekendmaakte. Ook op de Brusselse Ring en de autowegen naar de hoofdstad toe gelden de 'Vlaamse heffingen', maar voor de wegen in de stad zelf wordt een hoger tarief berekend.

De tarieven voor Vlaanderen en Wallonië variëren van 7,40 tot 20 eurocent per kilometer, voor de wegen in Brussel zelf wordt 9,90 tot 29,20 eurocent berekend.

Brussel inrijden met een vrachtwagen wordt duurder omdat de Brusselse regering het gebruik van zware en vervuilende vrachtwagens in de hoofdstad wil ontmoedigen. De autoriteiten zien vanaf 2016 liever minder vervuilende en kleine vrachtwagens.