China opent Xinjiang-Moskou lijn voor spoorvervoer

China opent Xinjiang-Moskou lijn voor spoorvervoer
12-06-2015 10:34 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CHINA - China Railway is woensdag in de verre westelijke regio Xinjiang gestart met een spoorvervoerverbinding tussen de regionale hoofdstad Urumqi en Moskou.Bij de lancering zei Liu Jianxin, vice-gouverneur van Xinjiang dat de spoorverbinding kan helpen de regio te ontwikkelen tot een kerngebied van de Zijderoute.

Sinds maart 2014 heeft Xinjiang al spoorverbindingen geopent voor spoorvervoer naar Kazachstan, Georgië, Iran, Turkije en Chelyabinsk in Rusland. In februari 2014 bereikte president Xi Jinping een overeenkomst met de Russische president Vladimir Poetin over de bouw van high-speed spoorwegen die China met Rusland koppelt.

De eerste trein naar Moskou, geladen met 1.300 ton PVC, verliet Urumqi woensdagavond om kwart over zes en moet vierduizend kilometer afleggen om tien dagen later Moskou te bereiken. De trein zal daarop terugkeren naar China met houtpulp uit Rusland.

Volgens Wang Hongxin, voorzitter van Xinjiang Zhongtai Chemical Co, zal de nieuwe spoordienst ervoor zorgen dat het bedrijf de jaarlijks tien procent meer PVC kan verkopen.

Vanaf de tweede helft van het jaar zullen meer dan drie cargotreinen per week rijden tussen Xinjiang en de bestemmingen in Rusland en Centraal- en West-Azië. Vanaf dan is het spoorvervoer goed voor een opbrengst van 8,1 miljard dollar per jaar, verwacht China Railway.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden