Clicky

 Voor Detailresult Groep is sluiting Velsertunnel enorme logistieke uitdaging

Voor Detailresult Groep is sluiting Velsertunnel enorme logistieke uitdaging
12-06-2015 09:57 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VELSEN - Met meer dan negentienduizend werknemers is de Detailresult Groep één van de grootste bedrijven in de IJmond. Elke dag rijden honderden vrachtwagens van het moederbedrijf van supermarkten Dirk en DekaMarkt door de Velsertunnel. Bart Oprel, chief finance officer (CFO) van Detailresult: "De sluiting van de Velsertunnel in 2016 is voor ons een enorme logistieke uitdaging."

Onder Detailresult vallen de supermarktketens Dirk en DekaMarkt, de slijterijen van Dirck III en de filialen van Deka-Tuin. In totaal gaat het om circa 190 winkels in heel Nederland. Een groot deel van deze vestigingen wordt dagelijks bevoorraad vanuit distributiecentra in Velsen-Noord.

Bart Oprel antwoordt op vragen van Rijkswaterstaat dat de sluiting van de Velsertunnel behoorlijk ingrijpend is voor Detailresult. "Detailresult heeft de tunnel zeven dagen in de week, 24 uur per dag nodig voor het transport van levensmiddelen van en naar onze supermarkten in heel Nederland. Op het bedrijventerrein in Velsen-Noord hebben wij meerdere distributiecentra en twee productiebedrijven. Van hieruit gaan elke dag minimaal 350 vrachtwagens de weg op. Daarnaast hebben we honderden medewerkers die de tunnel gebruiken voor woon-werkverkeer. Dit zijn kantoormedewerkers, medewerkers van de distributiecentra, productiemedewerkers, chauffeurs en collega’s uit de filialen hier in de regio."Voordeel op lange termijn

Het feit dat de tunnel en de technische installatie worden gerenoveerd ziet Detailresult als goed nieuws. "Dat Rijkswaterstaat de doorrijhoogte aanpast, is op de lange termijn een voordeel, ook voor ons. Nu hebben we dagelijks met behoorlijk veel opstoppingen te maken omdat te hoge vrachtwagens door de Velsertunnel willen. Aan de andere kant stelt een sluiting van 9 maanden onze organisatie voor een behoorlijke logistieke uitdaging. Want we moeten er wel voor zorgen dat onze consumenten en onze filialen hier zo min mogelijk van merken."

Vrachtwagens beschikbaar gesteld

Detailresult bereidt zich goed voor op de sluiting. "We zorgen dat we goed geïnformeerd blijven door Rijkswaterstaat, de provincie en IJmond Bereikbaar. Detailresult neemt een pro-actieve houding in en ondersteunt waar het kan. Om de nieuwe calamiteitenbogen te testen, hebben we bijvoorbeeld vrachtwagens beschikbaar gesteld."

Calamiteitendraaiboeken

Detailresult gaat werken met calamiteitendraaiboeken en past lever- en transportschema’s aan om zo veel mogelijk buiten de spits te rijden. "Ook zorgen we dat we extra vrachtwagens en chauffeurs achter de hand hebben voor het geval het transport stagneert. Kantoormedewerkers bieden we de mogelijkheid om op een andere locatie te werken, zodat ze de tunnelsluiting omzeilen. We stimuleren ze ook om gebruik te maken van andere vervoersmiddelen, zoals de fiets of het openbaar vervoer."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions