Clicky


Vijf nieuwe MAN-trucks verduurzamen vloot Oenema Groep

Vijf nieuwe MAN-trucks verduurzamen vloot Oenema Groep
12-06-2015 09:26 | M.A.N. | auteur Tine van Knijff- van Hijum

OOSTERWOLDE - De Oenema Groep uit het Friese Oosterwolde heeft vijf nieuwe MAN-trucks in gebruik genomen. Eén TGM vuilnis-inzamelvoertuig en vier 440 pk sterke TGX-trekkers. Daarmee is het aandeel MAN in de vloot verder gestegen.

Elke twee jaar is het feest in Oosterwolde. Dan worden de vrachtwagens van de Oenema Groep bemand door cliënten van de buren. Dat wil zeggen: als bijrijder, maar dat maakt het plezier er niet minder om.

Directeur Hans Oenema: "Naast ons is een ‘Serafijn’ gevestigd, een zorginstelling waar we uitstekende contacten mee onderhouden. Die relatie met de buren is voor ons waardevol, en dat onderstrepen we met dit tweejaarlijkse evenement. Met muziek, taart en wat te drinken bezorgen we de mensen een fantastische dag. Voor ons een mooie kans om iets terug te doen voor onze omgeving en om onze waardering uit te spreken voor het werk van Serafijn." Het tekent de aard van het bedrijf.

Betrokkenheid staat centraal

Relaties zijn belangrijk voor Oenema. Of dat nou met buren, klanten, chauffeurs of met de dealer is.

"Wij zijn ervan overtuigd dat betrokkenheid naar alle kanten een positieve uitwerking heeft. Zo staan we er ook in met de aanschaf van de nieuwste MAN-trucks. Dat begint met het feit dat we naar onze chauffeurs luisteren. Zij moeten met de voertuigen werken. Als zij het naar de zin hebben, zullen ze de trucks onbewust toch beter behandelen. Daar komt bij dat we een uitstekende relatie hebben met MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens in Drachten. De mentaliteit bij Wierda sluit prachtig aan op de onze: afspraak is afspraak en eerst aanpakken, dan verder praten. Dat past ons, want in ons werk is een optimale inzet van materieel een eerste vereiste."

MAN helpt bij verduurzaming

De Oenema Groep is actief in de handel en het transport van zand, grind en weg- en waterbouw. Naast Infra en Milieu houdt het bedrijf zich bezig met sloopwerken en afvalverwerking.

Op dit moment is het bedrijf bezig met een ingrijpende reconstructie van de N381 tussen Drachten en de Drentse grens. Een groot project, waar de gele MAN-trucks een behoorlijk steentje aan bijdragen.



Het wagenpark van de Oenema Groep omvat zo’n dertig voertuigen waarvan de helft bestaat uit zware bedrijfswagens. De nieuwe MAN-trucks zijn de eerste Euro-6 voertuigen, een belangrijke stap naar een verdere verduurzaming.

"Wij hebben steeds vaker te maken met aanbestedingen in bijvoorbeeld de wegenbouw waarbij de Euro-5 norm als minimum wordt gesteld. Die grens zal in de toekomst worden bijgesteld. Door nu ons wagenpark te vernieuwen lopen we voorop. Dat geeft ons een voorsprong", aldus Hans Oenema.

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur