Transport Online - AB Texel neemt Butter Group over

AB Texel neemt Butter Group over

AB Texel neemt Butter Group over
12-06-2015 09:02 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

DRONTEN - Logistiek dienstverlener AB Texel neemt per 8 juni 100% van de aandelen van transportonderneming Butter Group over. Deze overname sluit aan op de ambitie van AB Texel om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistiek dienstverlener in de agriketen. Door de overname ontstaat er een moderne logistieke dienstverlener met een wagenpark van 700 voertuigen.

AB Texel en Butter Group hebben beide veel ervaring op het gebied van logistieke dienstverlening in de agriketen. AB Texel kan door de overname van Butter Group haar dienstverlening aan haar klanten verder optimaliseren. We hebben dezelfde ambitie waar het gaat om de dienstverlening aan onze klanten. Aldus Dennis Wetenkamp, Algemeen Directeur AB Texel. “Bovendien verstevigen we door de overname ons netwerk in West Europa waardoor we nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.”

Butter Group streeft naar continuïteit en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan haar klanten in de agrifoodsector. “Om de kwaliteit van onze logistieke dienstverlening te waarborgen ben ik op zoek gegaan naar een combinatie waarbinnen dat mogelijk is”, aldus Marc Nijdam algemeen directeur Butter Group.  “AB Texel bleek een logische partner omdat zij ons streven naar kwaliteit en continuïteit volledig onderschrijven.”

"Cees Butter en Marc Nijdam treden terug als directie. Zij blijven wel betrokken bij de activiteiten", meldt Adriaan Vis, directeur van AB Texel.

In december 2014 kondigde AB Texel een voornemen tot overname van Butter Group aan. De afgelopen maanden heeft een zorgvuldig haalbaarheidsonderzoek plaatsgevonden. Dit onderzoek is recent succesvol afgerond. Het samengaan van de bedrijven zal naar verwachting geen nadelige gevolgen hebben op de werkgelegenheid van de gezamenlijke bedrijven.

Foto's

  • J.Roeland
    AB Texel


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions