Clicky


'Actiebereidheid in metaalsector neemt toe'

'Actiebereidheid in metaalsector neemt toe'
12-06-2015 08:05 | Algemeen | auteur De Redactie

RIJSWIJK - Er komen langdurige en massale stakingen aan in de metaalsector. "De actiebereidheid en het bewustzijn onder de werknemers neemt toe. Zij willen nu ook wel eens profiteren van het economisch herstel in ons land", zegt vicevoorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen vrijdag in een interview met De Financiële Telegraaf

Vakbonden en werkgevers zijn het onder meer niet eens over seniorendagen, zeggenschap, scholing en ontwikkeling en loon. Om die reden begonnen vakbonden FNV en CNV enkele weken geleden al met acties bij bedrijven, om een betere cao te krijgen. Er was een landelijke 24-uurs-staking. Onder meer bij DAF Trucks in Eindhoven legde personeel het werk neer.

Volgens Fortuin is het belangrijk dat werknemers meer zeggenschap krijgen over hun eigen werktijden. "De verhoudingen tussen werk en privé veranderen, maar de werkgevers willen dat niet zien. Als basisscholen al in staat zijn om roosters dusdanig aan te passen, waarom lukt het grote bedrijven dan niet? Zij blijven vasthouden aan oude roosters, puur vanwege de kosten." (Novum)

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions