Transport Online - 'Copiloot Germanwings vreesde blind te worden'

 


'Copiloot Germanwings vreesde blind te worden'

'Copiloot Germanwings vreesde blind te worden'
11-06-2015 22:49 | Algemeen | auteur De Redactie

PARIJS - De copiloot die een toestel van Germanwings met 150 inzittenden te pletter liet slaan in de Franse Alpen was bang het licht in zijn ogen te verliezen. Andreas Lubitz ging in de maand voor de ramp zeven keer naar de dokter, waarvan drie keer naar een psychiater. Sommige artsen die hij raadpleegde vonden dat hij niet fit was om te vliegen, maar vanwege het strenge medisch beroepsgeheim in Duitsland stelden zij diens werkgever niet op de hoogte. Dat heeft officier van justitie in het Franse Marseille Brice Robin donderdag in Parijs laten weten.

Robin sprak donderdag met nabestaanden van de slachtoffers. Journalisten praatte hij bij over de stand van het onderzoek naar de crash van 24 maart. De stoffelijke resten van de slachtoffers zijn nog maar net vrijgegeven en aan de families overgedragen.

Volgens Robin is er geen enkele twijfel meer dat Lubitz het vliegtuig opzettelijk heeft laten neerstorten en 150 mensen onder wie zichzelf moedwillig van het leven heeft beroofd. De onderzoekers hebben vastgesteld dat Lubitz op een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf de gezagvoerder uit de cockpit heeft buitengesloten en een daling heeft ingezet. Tevoren had hij zich ingelezen over zelfdodingsmethodes en toegangsprocedures voor de cockpit. Ook een daalvlucht had hij geoefend.

Duitse aanklagers zeggen dat Lubitz geen concrete lichamelijke aandoeningen had. Volgens Robin had Lubitz klachten over lichtflitsen in zijn ogen, maar was er geen 'organische' oorzaak aan te wijzen voor de gezichtsproblemen waar Lubitz kennelijk last van had.

Germanwings en moedermaatschappij Lufthansa hebben gezegd dat Lubitz alle medische tests heeft doorstaan en door artsen geschikt was bevonden om te vliegen. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden