Clicky

 
Transport Online - Smokkelende Nederlandse chauffeur opgepakt dankzij fout parkeren

Smokkelende Nederlandse chauffeur opgepakt dankzij fout parkeren

Smokkelende Nederlandse chauffeur opgepakt dankzij fout parkeren
11-06-2015 19:05 | Criminaliteit | auteur De Redactie

NEWCASTLE(GB) - Een Nederlander is donderdag veroordeeld tot zestien jaar cel in Groot-Brittannië. De 58-jarige Johannes H.werd schuldig bevonden aan het smokkelen van cannabis, amfetamine, cocaïne en heroïne. Hij liep tegen de lamp toen hij in een politiebureau klaagde over het wegslepen van zijn verkeerd geparkeerde auto.

Dat meldde de Britse National Crime Agency donderdag. De vrachtwagenchauffeur was in december 2013 opgepakt in de veerboothaven bij Newcastle. In het laadruim zat 240 kilo drugs, met volgens justitie een waarde van 21,5 miljoen pond, omgerekend bijna 30 miljoen euro.

In juli 2014 kwam hij op borgtocht vrij. Hij vertrok met de noorderzon en de Britten vaardigden een Europees arrestatiebevel uit.

In november kwamen rechercheurs erachter dat hij in Antwerpen zat. De agenten maakten plannen om hem te arresteren, maar tot hun verbazing stapte de man zelf nietsvermoedend op de politie af. Hij werd opgepakt en uitgeleverd.

Johannes H. moest vandaag, donderdag 11 juni, voor de rechtbank in Newcastle verschijnen en is tot 16 jaar celstraf veroordeeld. (Novum/Transport Online)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden