Transport Online - Snelheid Galecopperbrug A12 bij Utrecht tijdelijk verder omlaag

Snelheid Galecopperbrug A12 bij Utrecht tijdelijk verder omlaag

Snelheid Galecopperbrug A12 bij Utrecht tijdelijk verder omlaag
11-06-2015 14:03 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UTRECHT - Vanaf maandagavond 15 juni verlaagt Rijkswaterstaat tijdelijk de maximumsnelheid op de A12 Galecopperbrug bij Utrecht naar vijftig kilometer per uur. Rijkswaterstaat brengt dan hogesterktebeton aan op een deel van de brug.

Tijdens dit werk moeten trillingen door het langsrijdende verkeer op de noordbrug tot een minimum worden beperkt. De snelheidsverlaging geldt voor al het verkeer richting Den Haag. Tijdelijke waarschuwingsborden geven de verlaagde snelheid aan.

De snelheidsverlaging wordt toegepast in twee fasen: van maandag 15 juni na de spits tot vrijdagavond 19 juni, en van dinsdagavond 23 juni na de spits tot vrijdagavond 26 juni. Na de betonwerkzaamheden geldt in beide richtingen weer negentig kilometer per uur op de hoofdrijbaan en zeventig kilometer per uur op de parallelrijbaan, totdat de wegwerkzaamheden op de Galecopperbrug zijn afgerond.

Renovatie Galecopperbrug

Het aanbrengen van hogesterktebeton is onderdeel van de grootscheepse renovatie van de Galecopperbrug. De brug is onderdeel van de A12 en overspant het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. Met ruim 200.000 voertuigen per dag is de Galecopperbrug de op één na drukste brug van Nederland.

Over de brug rijdt nu meer verkeer dan in de jaren zeventig kon worden voorzien. Ook is het vrachtverkeer zwaarder geworden. Omdat dit tot schades in de brug heeft geleid, renoveert en versterkt Rijkswaterstaat tot eind 2015 de Galecopperbrug. Ook is de brug verhoogd om de doorvaarhoogte voor schepen te verhogen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions