Clicky


Eerste e-AWBS papierloze zending voor Air France KLM Cargo vanuit Saoedi-Arabië

Eerste e-AWBS papierloze zending voor Air France KLM Cargo vanuit Saoedi-Arabië
11-06-2015 13:58 | Luchtvracht | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BANGKOK - Expediteur Express Forwarding Services (EFS), een lid van WCA en gebruiker van het WIN IT connectivity-platform, heeft de allereerste e-AWBS papierloze zendingen gemaakt met Air France KLM Cargo, vanuit Saoedi-Arabië.
         
De Air France KLM Cargo zending vloog van King Abdulaziz International Airport (KAIA) naar de internationale luchthaven Piarco (POS), Trinidad & Tobago.

"Ons e-AWB gebruik in het Midden-Oosten, gericht op de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saoedi-Arabië, is in vier maanden tijd met 22 procent toegenomen", zegt Sophie Duret, projectmanager bij Air France KLM Cargo.
 
"We hebben een speciale 'e-freight' expert voor het Midden-Oosten aangesteld als onderdeel van onze nieuwe visie om onze klantprestaties te verbeteren. EFS heeft ons een stap dichterbij papierloze e-freight gebracht, wat een enorme verbetering voor de luchtvrachtindustrie zal zijn."
     
Nadir Kalapapdan, commercieel manager EFS, vindt de zending een belangrijke mijlpaal was voor de industrie. "Het is van vitaal belang ons aan te passen aan veranderende technologie om efficiënter en productiever te zijn. We genieten nu van de voordelen van e-AWB, wat ons heeft geholpen onze efficiëntie te verbeteren", zei hij. "Luchtvaartmaatschappijen en expediteurs hebben een grote verantwoordelijkheid om dit concept tot een succes te maken."
     
"We zijn verheugd om opnieuw te zien dat opnieuw een onafhankelijke expediteur deelneemt aan, en in feit leidende is in, de e-freight transformatie in luchtvracht", aldus John DeBenedette, Managing Director bij WIN.