Clicky


Zeven nieuwe DAF's voor Koeltransport Aalsmeer

Zeven nieuwe DAF's voor Koeltransport Aalsmeer
11-06-2015 11:51 | DAF | auteur De Redactie

AALSMEER - Om de groei van Koeltransport Aalsmeer, een jong en dynamisch bedrijf, te faciliteren is er gekozen voor zeven nieuwe DAF XF Super Space Cab Silent Trucks. Koeltransport Aalsmeer heeft bewust voor de DAF gekozen.

Met de truck in de ‘Silent-mode’ is het mogelijk om ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen te laden en lossen in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Doordat het geluidsniveau minder wordt dan 72 dB(A), is certificering ook als ‘QuietTRUCK’ mogelijk. De trucks worden ingezet voor transport van bloemen en planten naar voornamelijk Duitsland en Oost- Europa.

Koeltransport Aalsmeer heeft twee locaties één in Aalsmeer en één in Bemmel

Op de veiling in Aalsmeer beschikt men over 5.000m2 cross dock faciliteiten. Deze locatie is nog steeds het centrum van de sierteelt en dicht bij een aantal van haar grotere klanten. Op de locatie in Bemmel beschikt men over 2.500 m2 cross dock faciliteiten en bevindt zich de planning. Deze locatie is “het hart” van het bedrijf, hiervandaan worden de ritten ingepland en de chauffeurs aangestuurd. Met haar gemotiveerde en vakbekwame medewerkers verzorgt men dagelijks met grote nauwgezetheid de transporten naar haar afnemers.

De Retail vraagt om zo kort mogelijke stappen tussen de kweker en de levering van het eindproduct en om kostenbesparingen in de totale keten. Daarom heeft men een flexibele schil van charters om zich heen opgebouwd om snel in te kunnen spelen op de marktbehoefte. Hiermee kan tijdig op de vraag met het juiste aanbod worden afgestemd.

De zeven DAF XF 460/440 FT Super Space Cab trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, wat een gewichtsvoordeel oplevert van ruim 180 kilo. De geavanceerde AS Tronic versnellingsbak zorgt in combinatie met de nieuwe Mild Cruise Control en Eco-modus, dat de XF gematigd de snelheid van het voertuig verhoogt naar het door de chauffeur ingestelde niveau.

De Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning (FCW), zorgt voor een constante veilige afstand tot de voorligger en het Advanced Emergency Braking System (AEBS) remt een voertuig in een noodgeval zelfstandig en desnoods volledig af. Al de voertuigen zijn voorzien van een Track & Trace volgsysteem waarmee het transport, ook door de klant, continu kan worden gevolgd.

De nieuwe DAF trekkers worden in nauw overleg met de DAF dealer Van Tilburg-Bastianen aan Koeltransport Aalsmeer geleverd. Beide spelen zij perfect in op wensen van Koeltransport Aalsmeer, leveren een uitstekende service en zijn er goede prijsafspraken.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV