Clicky

 Vrachtwagenchauffeur Frits Pranger leeft met consequenties agressie in het verkeer

Vrachtwagenchauffeur Frits Pranger leeft met consequenties agressie in het verkeer
11-06-2015 10:57 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BORNE - Frits Pranger (36) uit Borne waarschuwt: houd je problemen of extreme blijdschap van de weg. Hij maakte zelf aan den lijve mee wat er kan gebeuren als je je afreageert op het moment dat iemand anders een fout maakt.

Op woensdag 3 juni stapt Frits Pranger blij in de Scania vrachtwagen waarmee hij en zijn collega naar Oslo rijden, ze rijden om de beurt. “Ik kan de hele avond niks anders dan mijn collega lastigvallen met de zwangerschap van mijn lieve vrouw van onze tweeling”, verklaart Frits zijn blijdschap op dat moment.

Inhaalverbod genegeerd

Rond half één op donderdag gaat hij slapen, om half acht ’s ochtends wordt hij gewekt door zijn collega: het is zijn beurt om te rijden. “Om acht uur stap ik achter het stuur, we zijn dan tussen Helsingborg en Göteborg. Het is niet druk op de weg dus ik besluit ondanks het inhaalverbod een langzaam rijdende vrachtwagen in te halen”, vertelt Frits. Die beslissing blijkt grote consequenties te hebben.“Er heeft niemand voor mij op de rem hoeven staan of last van mij gehad. Ondanks dat komt er één kilometer later een grijze Mercedes Benz personenwagen voor ons rijden, die het nodig vindt om voor mij boven op de rem te staan, omdat ik immers iets heb gedaan wat niet mag”, vertelt Frits. “De volgende tien kilometer besluit deze meneer om dit herhaaldelijk te blijven doen. Ik heb na een tijdje naar deze man getoeterd en geprobeerd hem met lichtsignalen zijn weg te laten vervolgen.”

Vijftig meter meegesleurd

Net voor Göteborg komen Frits en zijn collega in een file met stilstaand verkeer terecht, evenals de Mercedes Benz. “Ik besluit de vrachtwagen voor hem te zetten en verhaal te halen”, vertelt Frits, hij benadrukt dat dat niet op een agressieve manier gebeurde.

“Maar toen deze meneer mij zag uitstappen gaf hij vol gas en is recht op mij afgereden, net toen de voertuigen op de linkerkant weer begonnen te rijden. Ik ben op zijn motorkap beland en ben nog veertig, vijftig meter meegesleurd en er toen vanaf gevallen.”

Herstel duurt maanden

Als gevolg hiervan was Frits even buiten westen. De hulpdiensten arriveerden en namen hem mee naar het ziekenhuis. “Om te kijken of mijn nek, rug en ingewanden nog heel zijn. Gelukkig was dat het geval, alleen in mijn hooft hadden ze toch wel een bloeding gezien. Dus ik moet nu rusten en nog eens rusten”, aldus Frits. Als gevolg van het gebeurde kan Frits nu heel moeilijk praten, ook gaat zijn herstel nog een aantal maanden duren.

Moordwapen

“Mijn eerste reactie was dat die man niet goed is en in het hok thuishoort, natuurlijk is dat ook wel waar. Maar ook bij hem kan van alles gebeurd zijn thuis: ruzie met zijn vrouw, overlijden van een dierbare, problemen op het werk…”, somt Frits op. In combinatie met Frits zijn ‘onoverwinnelijkheidsgevoel’, als gevolg van de blijdschap over de zwangerschap van zijn vrouw, ging fout op de weg, denkt Frits zelf.

“Daarom probeer ik uit te leggen: houd je problemen of extreme blijdschap van de weg, hoe makkelijk het ook is om je af te reageren als iemand anders een fout maakt.” Frits waarschuwt: “Je bent waarschijnlijk onderweg met een moordwapen en ga daar dus met respect mee om.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions