Clicky

 
Transport Online - Reality Road: stunt op twee wielen met een Volvo FH [+foto's en video]

Reality Road: stunt op twee wielen met een Volvo FH

Reality Road: stunt op twee wielen met een Volvo FH [+foto's en video]
11-06-2015 09:38 | Volvo | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BERLIJN - In Reality Road, de tv-serie van Volvo Trucks, laat een Volvo FH een echte krachttoer zien door op twee wielen te rijden op een locatie in de buurt van Berlijn. “Een dergelijke stunt vraagt enorm veel van de chauffeur en het voertuig”, zegt stuntcoördinator Peter Pedrero.

In de derde aflevering van de tv-serie Reality Road van Volvo Trucks rijdt een truck op twee wielen op een testbaan in de buurt van Berlijn. De stunt werd uitgevoerd in een scène van de muziekvideo die zangeres Mapei heeft opgenomen tijdens de serie.

“Het rijden op twee wielen vereist een enorme precisie. Het voertuig moet 45 graden overhellen, bij een kleinere hoek valt het terug op alle vier de wielen. Voor de chauffeur is het cruciaal om de truck precies onder de juiste hoek te houden”, vertelt Peter Pedrero, stuntcoördinator.Er werden rigoureuze voorbereidingen getroffen: de schans was 12,5 meter lang, 140 centimeter hoog en had een helling van exact 30 graden om de truck in de gewenste hoek van 45 graden te plaatsen. Achter het stuur zat chauffeur Walter Melis, één van 's werelds meest deskundige chauffeurs voor het rijden op twee wielen.

“Rijden op twee wielen in een truck is één van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik moet me volledig concentreren, omdat ik de truck in feite in evenwicht houd met mijn eigen gewicht, ik rijd compleet op mijn intuïtie”, zegt Walter Melis.De stunt op twee wielen was niet alleen onderdeel van de nieuwe muziekvideo van Mapei, maar maakt ook deel uit van de Volvo Trucks-campagne voor Volvo Trucks Services.

“Deze campagne is bedoeld om de kracht van het Volvo Trucks-serviceaanbod te laten zien. Dankzij onze connectiviteitsservices kunnen we inderdaad de status van een individuele truck in real-time controleren, wat we tijdens de hele stunt hebben gedaan. Met betrouwbare informatie over de conditie van het voertuig, kan het onderhoud per individueel voertuig worden gepland en dus de productiviteit worden gegarandeerd”, verklaart Per Nilsson, PR Director Volvo Trucks.

Foto's

  • Hans van der Dussen
    J P van der Dussen Handel en Transport
  • Hans van der Dussen
    Container transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats