Clicky


Rotterdamse haven verwacht groei vacatures

Rotterdamse haven verwacht groei vacatures
11-06-2015 09:22 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De Rotterdamse haven verwacht op de korte- en middellangetermijn groei van het aantal vacatures. Onderzoek heeft uitgewezen dat er jaarlijks 2400 vacatures voor zowel technische als logistieke functies zullen ontstaan. Binnen de industrie en onderhoudsbedrijven neemt de vervangingsvraag toe.

De ondernemersorganisatie Deltalinqs, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam hebben het bureau SEOR (zelfstandig onderzoeksbureau van de Erasmus Universiteit Rotterdam) de opdracht gegeven een verkenning uit te voeren naar de consequenties voor de toekomstige arbeidsmarkt in de Mainport Rotterdam. Het onderzoek geeft inzicht in het opleidingsniveau, de werkgelegenheid binnen de sector binnen nu en vijf jaar en schetst de impact van de Participatiewet en FlexWet voor werkgevers. Woensdag is het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport overhandigd aan Maarten Struijvenberg, Wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam.

De technologische ontwikkelingen bij veel bedrijven vragen om een steeds hoger opleidingsniveau van hun werknemers (60-70% MBO-niveau 3 en 4 en 20-30% HBO-niveau). De arbeidsmarkt moet daarnaast flexibeler worden om in te kunnen spelen op de dynamiek van de bedrijven. Een hoger opleidings- en trainingsniveau versterkt de kansen van werknemers op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE