Clicky


Vluchtelingen snijden zich uit vrachtwagen bij stoplicht

Vluchtelingen snijden zich uit vrachtwagen bij stoplicht [+video]
10-06-2015 19:33 | Transport | auteur De Redactie

GLOUCESTERSHIRE(GB) - Het pittoreske Britse Bourton-on-the-Water werd dinsdagmiddag opgeschrikt door een groep vluchtelingen die zich tijdens het wachten bij een stoplicht een weg naar buiten sneden uit een vrachtwagen.

Blijkbaar was het deze vluchtelingen gelukt, mogelijk met hulp van de Roemeense vrachtwagenchauffeur, om de tocht vanaf Calais naar Groot-Brittannië te maken. Toen de Roemeense vrachtwagen voor het stoplicht stond te wachten sneden de vluchtelingen gaten in de zeilen van de vrachtwagen en sprongen naar buiten en probeerden alle kanten uit te vluchten.

Negen mannen konden door de politie gearresteerd worden. Ook de Roemeense vrachtwagenchauffeur is, op verdenking van mensensmokkel, gearresteerd.

In eerste instantie vluchtten de migranten de omliggende bossen in. Met politiehonden en helikopters is de zoektoch ingezet.

Oplettende automobilisten hadden de mannen geteld en foto's gemaakt toen dezen naar buiten sprongen.

Het pittoreske dorpje Bourton-on-the-Water waar de zoektocht plaatsvond ligt slechts een paar kilometer van het landgoed in Chipping Norion van topmodel Kate Moss vandaan.

De migranten zijn opgepakt en in hechtenis genomen en zullen naar verwachting overgedragen worden aan de Britse Immigratiedienst.