Duizend migranten aangekomen in Griekenland

Duizend migranten aangekomen in Griekenland
10-06-2015 16:51 | Buitenland | auteur De Redactie

ATHENE - Meer dan duizend illegale migranten zijn van dinsdag- tot woensdagochtend Griekenland binnengekomen. Dat heeft de kustwacht bekendgemaakt. Het totaal voor de afgelopen maanden komt uit op zo'n vijftigduizend, meer dan in heel 2014.

In het oosten van de Egeïsche Zee werden 670 mensen gered, 263 van hen zaten in een kleine boot. Ruim 360 migranten werden aangetroffen op het eiland Lesbos.

Griekenland is na Italië de populairste bestemming voor migranten die vertrekken uit Noord-Afrika. Meer dan honderdduizend mensen hebben dit jaar al de oversteek gemaakt naar Europa. Negen van de tien kwamen uit oorlogsgebieden in het Midden-Oosten, voornamelijk uit Syrië, en Afrika.

De Europese Unie drong er woensdag bij de lidstaten opnieuw op aan om meer vluchtelingen op te nemen. Brussel heeft een plan opgesteld om de tienduizenden migranten die veelal in Griekenland en Italië aankomen te verdelen over de rest van de EU. "We moeten nu actie ondernemen, niet over vier maanden", zei EU-woordvoerster Natasha Bertaud.

Een aantal landen heeft echter al bezwaar gemaakt tegen de plannen. De ministers van binnenlandse zaken komen dinsdag bijeen om de migrantencrisis te bespreken. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden