Clicky


Jubileumcontainer Kuehne + Nagel op wereldreis

Jubileumcontainer Kuehne + Nagel op wereldreis
10-06-2015 16:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UTRECHT - Op 2 juni presenteerde Kuehne + Nagel bestaat dit jaar 125 jaar. Ter gelegenheid van de viering van het jubileum heeft Kuehne + Nagel twee containers, veertig voet groot, een reis om de wereld laten maken. De ene container vertrok richting het oosten en de andere naar het westen. Ze werden gepresenteerd in verschillende steden.

Tijdens een speciaal evenement in Utrecht kregen gasten de gelegenheid om de jubileumcontainer van binnen te bekijken. Ze maakten kennis met vier multimedia stations, die elk informatie geven over de geschiedenis van het bedrijf, de dienstenportefeuille, innovaties en carrièremogelijkheden bij de Kuehne + Nagel Groep.

Otto Schacht, Executive Vice President Zeevracht, Kuehne en Nagel International AG: "Wanneer een bedrijf terug kan kijken op een 125-jarig jubileum geeft dit blijk van kwaliteit op zichzelf. Dit is in het bijzonder het geval binnen een dienstverlenende industrie waarin mensen het verschil maken."

Otto Schacht bedankte het management en de medewerkers voor hun aanhoudende inzet en toewijding en benadrukte het belang van de Nederlandse organisatie voor het netwerk, de strategie en toekomst van de firma.

Drie generaties aan het roer

125 jaar geleden richtten August Kuehne en Friedrich Nagel een expeditiebedrijf in Bremen, Duitsland, op onder de naam Kuehne + Nagel. Wat begon met het transport van ruwe producten, zoals katoen, graan, hout, veevoer en suiker, heeft zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende internationale logistieke bedrijven.

Tegenwoordig beschikt Kuehne + Nagel over een logistiek netwerk dat de hele wereld omspant en dat klanten geïntegreerde en logistieke oplossingen biedt met een hoge toegevoegde waarde.

Het waren August Kuehne en Friedrich Nagel wiens daadkracht, ‘can do’ houding en innovatieve diensten een voorbeeld vormden. Ze legden de basis voor het succes van het bedrijf.

Alfred Kuehne, van de tweede generatie, gaf zes decennia lang vorm aan de organisatie en bereikte niet alleen een bijzondere positie onder de toonaangevende expediteurs van Duitsland, maar begon ook met de eerste stappen op weg naar internationalisering.

Nieuw tijdperk

Aan het begin van de jaren zestig begon met de komst van de derde generatie, Klaus-Michael Kuehne, een nieuw tijdperk voor het familiebedrijf. Hij realiseerde zijn visie met de oprichting van een wereldwijd logistiek netwerk. Dit netwerk telt momenteel ongeveer 63.000 werknemers op 1.000 locaties in meer dan 100 landen. Hiermee is de positie van Kuehne + Nagel in het tijdperk van globalisering en de internationale arbeidsverdeling enorm versterkt.

In de afgelopen decennia heeft Kuehne + Nagel niet alleen hoge posities veiliggesteld in de concurrentie met internationale zee- en luchtvracht expediteurs, maar heeft het bedrijf ook contractlogistiek tot een derde belangrijke divisie ontwikkeld.

Op dezelfde manier waarop het gespecialiseerde vervoer voor katoen en diensten op maat succesvol werden gegenereerd, maken tegenwoordig de IT-gebaseerde, industrie-specifieke logistieke oplossingen Kuehne + Nagel tot een belangrijke partner voor handel en industrie. Daarnaast is Kuehne + Nagel, als gevolg van haar innovatieve vervoer over land, in staat om haar klanten van de eerste tot de laatste mijl in hun productieketens te ondersteunen.

Ontwikkeling  in Nederland

Toen Alfred Kuehne in 1950 begon met de internationalisering van het bedrijf door het openen van dochtermaatschappijen in Canada en het Midden-Oosten, focuste hij ook op Nederland, als een strategische locatie binnen Europa.

In 1955 vestigde Kuehne + Nagel haar dochtermaatschappij in Rotterdam en meer dan vier decennia lang was zeevracht naast geconsolideerd vervoer over land de belangrijkste activiteit. De aanhoudende toewijding van het bedrijf aan Rotterdam werd bevestigd in 1985 met de bouw van een nieuwe container terminal.

Met de lancering van luchtvracht en verzekeringsdiensten in 2000 begon de uitbreiding van de portefeuille van het bedrijf. Een paar jaar later, in 2006 werd ACR Logistics door Kuehne + Nagel overgenomen. Dit bedrijf biedt contractlogistiek en productieketen management oplossingen binnen bepaalde belangrijke Europese markten.

Nederland profiteerde van deze ontwikkeling en na de succesvolle integratie van de ACR organisatie binnen het netwerk van Kuehne + Nagel, werd het aanbieden van contractlogistiek op de Nederlandse markt aanzienlijk versterkt.

Tegenwoordig is Kuehne + Nagel Nederland actief op 27 locaties en zijn er 2700 medewerkers werkzaam.

Gereon Niemeier, Managing Director van Kuehne + Nagel: "Ons succes in Nederland is gebouwd op een sterke klantfocus, het leveren van diensten met een hoge kwaliteit, teamspirit en toewijding van onze medewerkers. In het huidige dynamische bedrijfsklimaat zijn we continu bezig met het creëren van mogelijkheden en het ontwikkelen van op de toekomst georiënteerde oplossingen voor onze klanten."

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport