Christian Wünsch wint Linde HeftruckCup 2015

Christian Wünsch wint Linde HeftruckCup 2015
10-06-2015 15:26 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

OOSTRUM - Christian Wünsch van Jabil uit Venray heeft de Nederlandse Linde Heftruckcup 2015  gewonnen. Vooral op snelheid blonk hij uit ten opzichte van de andere deelnemers. De Linde HeftruckCup werd dit jaar gehouden bij Flextronics te Oostrum. Dit jaar verschenen 32 heftruckchauffeurs aan de start.

Tijdens de familiedag van Flextronics werd tegelijkertijd op het bedrijfsterrein de nationale Linde HeftruckCup gehouden. Van heinde en verre kwamen de deelnemers naar Oostrum. De MotracLinde medewerkers zorgden voor een bijzondere cupwedstrijd.

In twee voorronden en een finaleparcours toonden de deelnemers, allen heftruckchauffeurs, hun snelheid en behendigheid. Er is afwisselend gereden op een heftruck en een reachtruck. De voorronde bestond uit het zogenaamde Precisiespel en het Schijvenspel. Een theorieronde maakte de voorronde compleet.

Precisie en snelheid

In het eerste parcours (Schijvenspel) werd een schijf opgepikt met een reachtruck om deze daarna snel en nauwkeurig hoog in een stang te hangen. Bij het tweede parcours, het Precisiespel, draaide alles om snelheid en nauwkeurigheid.

Op de vorken van een heftruck stond een met magneten vastgemaakte miniatuur. Hiermee moest een klein figuurtje opgepakt worden, om deze vervolgens op de juiste plek in een houten kistje te zetten. Het bleek voor sommige chauffeurs een onmogelijke opgave dit binnen het tijdsbestek van vier minuten te voltooien.

Finale

Uiteindelijk verreden de beste tien deelnemers uit de voorrondes en de theorieronde het finaleparcours. Acht kratten moesten tot een toren gestapeld worden, waarbij op het bovenste krat een aantal naalden bevestigd waren. Hiermee moest een ballon, die aan een reachtruck hing, kapot gemaakt worden. 

Uiteraard ook hier de regel: wie het snelst is, wint. Tijdens de HeftruckCup werd zeker ook gelet op veiligheid. Denk hierbij aan het dragen van veiligheidsschoenen en een gordel. Maar ook werd gekeken of de chauffeur de juiste handelingen in de truck uitvoerde. Het niet naleven van de veiligheidsregels leverde strafpunten op.

De drie chauffeurs van Jabil bleken tijdens de finale niet te evenaren. Zonder de kratten ook maar een keer te laten vallen wist Christian Wünsch dit in een tijd van 5.20 te klaren. Goed voor een eerste prijs. Marcel Witschurke van Jabil werd tweede, Marc Backers van Jabil werd derde.StaplerCup: International Championship

Christian Wüncsh zal samen met Marcel Witschurke en Marc Backes, Nederland vertegenwoordigen bij de International Championship bij de Linde StaplerCup in Aschaffenburg (Duitsland). De International Championship vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 19 september.

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een groot internationaal evenement.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden